Hirdetés

Közel-keleti fűszeres karfiol

Hozzávalók

4
főre
+

A sült karfiolhoz

1 fej karfiol (kb. 800 g)
3 ek olívaolaj
SK Marrakesh fűszerkeverék
100 g joghurt

A fekete tahinis hummuszhoz

30 g fekete szezámmag
2 ek olívaolaj
310 g konzerv csicseriborsó
1 - 2 gerezd fokhagyma
2 csipet só
1 csipet cukor
1 mk füstölt paprika
1 mk őrölt római kömény
0.25 db citrom leve

A tálaláshoz

1 db kígyóuborka
3 szál szárzeller
30 g fenyőmag
1 db gránátalma
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Közel-keleti fűszeres karfiol

Egy hétköznapi karfiol is lehet egzotikus, csak a megfelelő fűszerezést kell eltalálni!
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A sült karfiolhoz

1 fej karfiol (kb. 800 g)
3 ek olívaolaj
SK Marrakesh fűszerkeverék
100 g joghurt

A fekete tahinis hummuszhoz

30 g fekete szezámmag
2 ek olívaolaj
310 g konzerv csicseriborsó
1 - 2 gerezd fokhagyma
2 csipet só
1 csipet cukor
1 mk füstölt paprika
1 mk őrölt római kömény
0.25 db citrom leve

A tálaláshoz

1 db kígyóuborka
3 szál szárzeller
30 g fenyőmag
1 db gránátalma
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A fűszeres karfiol szuper köret, de főételként is megállja a helyét. Elkészítéséhez először a karfiol leveleit leszedjük, a közepét, amennyire tudjuk, kivágjuk úgy, hogy egyben maradjon. Alaposan átmossuk, majd egy konyharuhával vagy törlőpapírral leszárítjuk.

Az olívaolajat elkeverjük 6-8 tekerés fűszerkeverékkel, majd alaposan körbelocsoljuk vele a karfiolt. Ezután körbesózzuk, és 190 fokra előmelegített sütőbe toljuk 55-60 percre. Ha már kellően felpuhult és megpirult, a joghurtot összekeverjük újabb 4-5 tekerés fűszerkeverékkel, megkenjük vele a karfiolt, és visszadobjuk még 5 percre a forró sütőbe.

A fekete tahini elkészítéséhez a szezámmagot egy száraz, forró serpenyőben felforrósítjuk, pattogásig pirítjuk, majd egy mozsárban összezúzzuk, és felöntjük az olajjal. A csicseriborsó háromnegyedét egy aprítóba szórjuk, belekanalazzuk a fekete tahinit, beletesszük a fokhagymát, a fűszereket és a citrom levét, majd alaposan összezúzzuk.

Mártogatni felcsíkozzuk az uborkát és a szárzellert, a tálaláshoz pedig megszórjuk a hummuszt fenyőmaggal és gránátalmamagokkal. A karfiol sütés után elég puha, hogy könnyen téphető legyen, így ezt is tudjuk mártogatni.

Közel-keleti fűszeres karfiol feketetahinis hummusszal
Közel-keleti fűszeres karfiol feketetahinis hummusszal
  • Előkészítési idő: 20 perc
  • Sütési idő: 60 perc
  • Összesen: 80 perc

Ha tetszett a fűszeres karfiol receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Még több karfiol:

Csirkemell supreme karfiolsteakkel
Egyszerű karfiolleves
Szuperzöld karfiol

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?