A tököt megtisztítjuk és felszeleteljük kb. 1,5 cm vastag szeletekre. Érdemes a tömör szár felőli részt használni, a többiből készíthetünk akár pumpkin spice szirupot vagy sütőtökkrémlevest is.
Sütőpapírral bélelt tepsibe pakoljuk a tökszeleteket, meglocsoljuk mézzel és olívaolajjal, majd sózzuk, borsozzuk.
230 fokra előmelegített grillfunkciós sütőbe rakjuk 10 percre. Nem kell, hogy teljesen megpuhuljon, de ha itt-ott megpirul, az tökéletes.Az elősütött tökszeleteket bepanírozzuk, először lisztbe, majd lazán felvert tojásba, végül a szezámmaggal elkevert morzsába forgatjuk.
Közepesen forró, bő olajban aranybarnára sütjük.
Szezámmagosrántottsütőtök
Rántva minden jobb, tartja a mondás. És ez a sütőtök esetében sincs másképp, főleg ha szezámmagos bundát kap. Bármilyen mártogatóssal tökéletes nasi, de egy salival vagy valamilyen körettel fullos vega főételként is megállja a helyét.
A sütőtök édes, puha húsa és a szezámmagos, ropogós bunda tökéletes ellentétet alkot – egyszerre édes és sós, kívül roppan, belül krémes. Nekünk már most ez az új kedvencünk, ami simán felveszi a versenyt bármelyik rántott zöldséggel. Köretként is kiváló, de ha magában ennéd, egy kis chilis tejföllel szuper nasi.
Hozzávalók
A panírozáshoz
Elkészítés
A tököt megtisztítjuk és felszeleteljük kb. 1,5 cm vastag szeletekre. Érdemes a tömör szár felőli részt használni, a többiből készíthetünk akár pumpkin spice szirupot vagy sütőtökkrémlevest is.
Sütőpapírral bélelt tepsibe pakoljuk a tökszeleteket, meglocsoljuk mézzel és olívaolajjal, majd sózzuk, borsozzuk.
230 fokra előmelegített grillfunkciós sütőbe rakjuk 10 percre. Nem kell, hogy teljesen megpuhuljon, de ha itt-ott megpirul, az tökéletes.Az elősütött tökszeleteket bepanírozzuk, először lisztbe, majd lazán felvert tojásba, végül a szezámmaggal elkevert morzsába forgatjuk.
Közepesen forró, bő olajban aranybarnára sütjük.

A szezámmagos rántott sütőtök köretként és önálló fogásként is megállja a helyét – főleg, ha valami könnyebb, mégis tartalmas ételre vágysz. Ráadásul egyszerű, olcsó és szezonális, vagyis pont az, amit ilyenkor ősszel a legjobb elővenni a konyhában.
A szezámmag a panírhoz extra ízt és textúrát ad, a végeredmény pedig olyan, mintha a sütőtök végre megkapta volna azt a figyelmet, amit mindig is megérdemelt.
A szezámmagos rántott sütőtök mellett van még itt bőven sütőtökös receptünk! Figyelj és kapaszkodj!
Ha tetszett a szezámmagos rántott sütőtök receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!



