Vega kaják

Színeskáposztafőzeléktofuval

Színes káposztafőzelék tofuval

Hozzávalók
500 g
fehér káposzta
200 ml
sovány tej
100 ml
víz
1 mk
őrölt szerecsendió
1 mk
őrölt édesköménymag
1 tk
eritrit
só, bors
0.5 db
lime leve és héja
300 g
tofu
3 ek
kókuszolaj
200 g
lila káposzta

Elkészítés

A fehér káposztát vékony csíkokra vágjuk, majd 400 g-ot egy közepes lábasban, alacsony lángon, fedő alatt puhára főzünk a tejjel, a vízzel, a szerecsendióval, az édesköménnyel, az eritrittel és egy kevés sóval, borssal. Ha megfőtt, a lime levével együtt leturmixoljuk és félretesszük.

A tofut 8 egyenlő hasábra vágjuk, majd egy közepes méretű, forró serpenyőben, nagy lángon lepirítjuk a hasábok oldalait a kókuszolajon, egy kevés só és bors társaságában.

A tofuhoz használt serpenyőben lepirítjuk a maradék fehér káposztát egy kevés sóval és borssal. Ha szükséges, tehetünk hozzá még egy kevés kókuszolajat.

A lila káposztát is vékony csíkokra vágjuk, és ugyanúgy járunk el vele, mint a fehér barátjával.

Tányérba szedünk a káposztapüréből, a tetejére halmozzuk a lepirított káposztacsíkokat, ráhelyezzük a tofubatonokat, és végezetül ráreszeljük a lime héját is.

szines-kaposztafozelek (1)
Színes káposztafőzelék tofuval (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc

Ezek a fitt, vega kaják is érdekelhetnek:

Sült karfiolsteak kápia paprikás hummusszal

Rukkolasaláta grapefruittal, füstölt tofuval és teljes kiőrlésű tortillával

Thai zöld curry tofuval

www.streetkitchen.hu

A kelkáposzta-főzelék nagyon divatos magyar étel, de a káposzta fejes barátaiból is lehet igazán villantós főzeléket csinálni, ami ráadásul még edzés mellé is passzol.

Hozzávalók

2 főre
500 g
fehér káposzta
200 ml
sovány tej
100 ml
víz
1 mk
őrölt szerecsendió
1 mk
őrölt édesköménymag
1 tk
eritrit
só, bors
0.5 db
lime leve és héja
300 g
tofu
3 ek
kókuszolaj
200 g
lila káposzta

A fehér káposztát vékony csíkokra vágjuk, majd 400 g-ot egy közepes lábasban, alacsony lángon, fedő alatt puhára főzünk a tejjel, a vízzel, a szerecsendióval, az édesköménnyel, az eritrittel és egy kevés sóval, borssal. Ha megfőtt, a lime levével együtt leturmixoljuk és félretesszük.

A tofut 8 egyenlő hasábra vágjuk, majd egy közepes méretű, forró serpenyőben, nagy lángon lepirítjuk a hasábok oldalait a kókuszolajon, egy kevés só és bors társaságában.

A tofuhoz használt serpenyőben lepirítjuk a maradék fehér káposztát egy kevés sóval és borssal. Ha szükséges, tehetünk hozzá még egy kevés kókuszolajat.

A lila káposztát is vékony csíkokra vágjuk, és ugyanúgy járunk el vele, mint a fehér barátjával.

Tányérba szedünk a káposztapüréből, a tetejére halmozzuk a lepirított káposztacsíkokat, ráhelyezzük a tofubatonokat, és végezetül ráreszeljük a lime héját is.

szines-kaposztafozelek (1)
Színes káposztafőzelék tofuval (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc

Ezek a fitt, vega kaják is érdekelhetnek:

Sült karfiolsteak kápia paprikás hummusszal

Rukkolasaláta grapefruittal, füstölt tofuval és teljes kiőrlésű tortillával

Thai zöld curry tofuval

Ha tetszett a Színes káposztafőzelék tofuval receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept