Tészták

SzingapúrnoodleskínaiBBQsertéssel

Szingapúr noodles kínai BBQ sertéssel

Hozzávalók
200 g
vermicelli rizstészta
1 fej
vöröshagyma
2 gerezd
fokhagyma
2 cm-es
friss gyömbér
1 db
piros kaliforniai paprika
1 db
chilipaprika
100 g
garnéla
olaj
A szószhoz
2 ek
szójaszósz
1 ek
mirin
2 tk
curry por
1 tk
barnacukor
1 mk
őrölt fehérbors
A BBQ sertéshez
1 db
sertésszűz 300-400 g
2 tk
barna cukor
50 g
méz
50 g
hoisin szósz
2 ek
sötét szójaszósz
2 ek
sima szójaszósz
1 tk
olaj
1 mk
kínai ötfűszer keverék
0.5 db
lime leve

Elkészítés
A sertéshez a hús kivételével a többi hozzávalót egy keverőtálban összekeverjük. Ebben pácoljuk a húst 1 órán keresztül vagy egy éjszakán át. Ha letelt az idő, a húst kiszedjük egy sütőpapírral kibélelt tepsire és 180 fokra előmelegített  sütőben 40 perc alatt megsütjük úgy, hogy 10 percenként a páccal megkenjük. Ha megsült, félretesszük.
A vermicelli tésztát 4 perc alatt sós vízben megfőzzük, és leszűrjük. Egy magasfalú serpenyőben 2 ek olajon 2-3 percig pirítjuk az apróra vágott chilit, fokhagymát és gyömbért. Belerakjuk a felszeletelt hagymát és ha üvegesre párolódott, a felszeletelt paprikát is. 2 perc múlva a garnéla következik. Ha szép rózsaszínű lett, beleöntjük a szószt, a tésztát és a felszeletelt BBQ sertést is. Alaposan átforgatjuk és kész is.
Ha tetszett a Szingapúr noodles receptje, csekkoljátok a videóinkat is, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

www.streetkitchen.hu

Ha szeretitek a barbecue húsokat, akkor próbáljátok ki a kínai változatot, mert ez egy picit pikánsabb, mint a hagyományos verzió. Egy szuper pirított tésztával pedig tökéletes ebéd vagy vacsi.

Hozzávalók

2 főre
200 g
vermicelli rizstészta
1 fej
vöröshagyma
2 gerezd
fokhagyma
2 cm-es
friss gyömbér
1 db
piros kaliforniai paprika
1 db
chilipaprika
100 g
garnéla
olaj
A szószhoz
2 ek
szójaszósz
1 ek
mirin
2 tk
curry por
1 tk
barnacukor
1 mk
őrölt fehérbors
A BBQ sertéshez
1 db
sertésszűz 300-400 g
2 tk
barna cukor
50 g
méz
50 g
hoisin szósz
2 ek
sötét szójaszósz
2 ek
sima szójaszósz
1 tk
olaj
1 mk
kínai ötfűszer keverék
0.5 db
lime leve
A sertéshez a hús kivételével a többi hozzávalót egy keverőtálban összekeverjük. Ebben pácoljuk a húst 1 órán keresztül vagy egy éjszakán át. Ha letelt az idő, a húst kiszedjük egy sütőpapírral kibélelt tepsire és 180 fokra előmelegített  sütőben 40 perc alatt megsütjük úgy, hogy 10 percenként a páccal megkenjük. Ha megsült, félretesszük.
A vermicelli tésztát 4 perc alatt sós vízben megfőzzük, és leszűrjük. Egy magasfalú serpenyőben 2 ek olajon 2-3 percig pirítjuk az apróra vágott chilit, fokhagymát és gyömbért. Belerakjuk a felszeletelt hagymát és ha üvegesre párolódott, a felszeletelt paprikát is. 2 perc múlva a garnéla következik. Ha szép rózsaszínű lett, beleöntjük a szószt, a tésztát és a felszeletelt BBQ sertést is. Alaposan átforgatjuk és kész is.
Ha tetszett a Szingapúr noodles receptje, csekkoljátok a videóinkat is, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ha tetszett a Szingapúr noodles kínai BBQ sertéssel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept