Lekvárok

Szőlőlekvárpirosszőlőből

Szőlőlekvár piros szőlőből

Hozzávalók
1 kg
piros szőlő
400 g
kristálycukor

Elkészítés

A szőlőlekvárhoz a szőlőt megmossuk, és a szárról leszedjük a szemeket. Bedobjuk őket a cukorral együtt egy lábasba, és közepes lángon kb. 1 órán át főzzük, majd botmixerrel kicsit átzúzzuk.

Mikor besűrűsödött, egy nagyobb lyukú szitán áttörjük, hogy fennmaradjanak a magok, majd jól átmosott befőttesüvegekbe töltjük. Rácsavarjuk a tetejüket, 5 percre fejtetőre állítjuk, és szárazdunsztban hagyjuk kihűlni. Ezután lehet félretenni, vagy akár megkóstolnia művet, ami piritóssal a legjobb, de tésztához is kipróbálhatjátok!

szololekvar
Szőlőlekvár (Fotó: Street Kitchen)

Ősszel is számos gyümölcs érik, amikből remek lekvárt lehet készíteni. Mi csináltunk már almából, körtéből, és a verhetetlen fügéből is, mindegyiket imádjuk! Hiszen nincs is jobb a reggeli kalácsra, mint a saját készítésű lekvár! Próbáld ki ezeket a recepteket is!

Az ősz slágere: fügelekvár

Almalekvár

Sütőben sült fahéjas szilvalekvár

www.streetkitchen.hu

A Szőlős receptek támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

Szőlőből lekvárt készíteni a legjobb móka. Csak bedobáljátok a cukrot és a szőlőszemeket egy lábasba, aztán néha átkeveritek, és egyszer csak kész lesz az édes, selymes szőlőlekvár.

Hozzávalók

500 gramm szőlőlekvárhoz
1 kg
piros szőlő
400 g
kristálycukor

A szőlőlekvárhoz a szőlőt megmossuk, és a szárról leszedjük a szemeket. Bedobjuk őket a cukorral együtt egy lábasba, és közepes lángon kb. 1 órán át főzzük, majd botmixerrel kicsit átzúzzuk.

Mikor besűrűsödött, egy nagyobb lyukú szitán áttörjük, hogy fennmaradjanak a magok, majd jól átmosott befőttesüvegekbe töltjük. Rácsavarjuk a tetejüket, 5 percre fejtetőre állítjuk, és szárazdunsztban hagyjuk kihűlni. Ezután lehet félretenni, vagy akár megkóstolnia művet, ami piritóssal a legjobb, de tésztához is kipróbálhatjátok!

szololekvar
Szőlőlekvár (Fotó: Street Kitchen)

Ősszel is számos gyümölcs érik, amikből remek lekvárt lehet készíteni. Mi csináltunk már almából, körtéből, és a verhetetlen fügéből is, mindegyiket imádjuk! Hiszen nincs is jobb a reggeli kalácsra, mint a saját készítésű lekvár! Próbáld ki ezeket a recepteket is!

Az ősz slágere: fügelekvár

Almalekvár

Sütőben sült fahéjas szilvalekvár

Ha tetszett a Szőlőlekvár piros szőlőből receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept