Street Kitchen

Szuperzöldházipesztóscukkinileves

Szuperzöld házi pesztós cukkinileves

Hozzávalók
50 g
vaj
A pesztóhoz
fél db citrom leve
1
óriás csokor friss bazsalikom
1 gerezd
fokhagyma
20 g
fenyőmag
20 g
parmezán
70 ml
olívaolaj
só, bors
A leveshez
4 db
cukkini
3 ek
olívaolaj
1 db
póréhagyma
2 gerezd
fokhagyma
só, bors
1.5 - 2 l
zöldségalaplé
30 g
parmezán
negyed db friss szerecsendió
100 g
friss bébispenót

Elkészítés

A pesztós cukkinileves elkészítését a házi pesztóval kezdjük. A pesztó hozzávalóit egy aprítógépben lezúzzuk. 1-2 evőkanálnyit hagyjunk a tálaláshoz.

A cukkiniket 1-2 centis darabokra vágjuk. A felét félrerakjuk a befejezéshez. 

Egy lábasban az olaj és a vaj keverékén megpároljuk a vékony szeletekre vágott póréhagymát, az apróra vágott fokhagymát, közben sózzuk, borsozzuk, majd rádobjuk a cukkini felét. 

Felöntjük az alaplével és addig főzzük, amíg a cukkini megpuhul. 

Friss citromot facsarunk bele, belereszeljük a parmezánt és a szerecsendiót, beledobjuk a spenótot és ha kicsit összeesett a spenót, belekavarjuk a pesztót, és leturmixoljuk. 

A levesbe belerakjuk a maradék cukkinit, és 4-5 percig főzzük még vele. Ha úgy látjuk, hígíthatjuk még 1-2 dl vízzel. 

A pesztóval tálaljuk.

pesztos-cukkinileves 2
Pesztós cukkinileves (Fotó: Street Kitchen)

 

Hogy készül a házi pesztó? Mire lehet még használni? És a cukkinipesztóról hallottatok már? Íme néhány tuti recept, ami mindenre választ ad!

Alap pesztórecept

Tonhalas-spenótos spagetti vörös pesztóval

Cukkinipesztós tészta

www.streetkitchen.hu

Igazi zöld cukkinileves, rengeteg spenóttal és szuper házi pesztóval. Melegen is nagyon jó, de így nyáron, behűtve az igazi, ráadásul több napig is eláll a hűtőben.

Hozzávalók

6 főre
50 g
vaj
A pesztóhoz
fél db citrom leve
1
óriás csokor friss bazsalikom
1 gerezd
fokhagyma
20 g
fenyőmag
20 g
parmezán
70 ml
olívaolaj
só, bors
A leveshez
4 db
cukkini
3 ek
olívaolaj
1 db
póréhagyma
2 gerezd
fokhagyma
só, bors
1.5 - 2 l
zöldségalaplé
30 g
parmezán
negyed db friss szerecsendió
100 g
friss bébispenót

A pesztós cukkinileves elkészítését a házi pesztóval kezdjük. A pesztó hozzávalóit egy aprítógépben lezúzzuk. 1-2 evőkanálnyit hagyjunk a tálaláshoz.

A cukkiniket 1-2 centis darabokra vágjuk. A felét félrerakjuk a befejezéshez. 

Egy lábasban az olaj és a vaj keverékén megpároljuk a vékony szeletekre vágott póréhagymát, az apróra vágott fokhagymát, közben sózzuk, borsozzuk, majd rádobjuk a cukkini felét. 

Felöntjük az alaplével és addig főzzük, amíg a cukkini megpuhul. 

Friss citromot facsarunk bele, belereszeljük a parmezánt és a szerecsendiót, beledobjuk a spenótot és ha kicsit összeesett a spenót, belekavarjuk a pesztót, és leturmixoljuk. 

A levesbe belerakjuk a maradék cukkinit, és 4-5 percig főzzük még vele. Ha úgy látjuk, hígíthatjuk még 1-2 dl vízzel. 

A pesztóval tálaljuk.

pesztos-cukkinileves 2
Pesztós cukkinileves (Fotó: Street Kitchen)

 

Hogy készül a házi pesztó? Mire lehet még használni? És a cukkinipesztóról hallottatok már? Íme néhány tuti recept, ami mindenre választ ad!

Alap pesztórecept

Tonhalas-spenótos spagetti vörös pesztóval

Cukkinipesztós tészta

Ha tetszett a Szuperzöld házi pesztós cukkinileves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept