Tarhonyás egytálétel

Tarhonyalevesgazdagon

Tarhonyaleves gazdagon

Hozzávalók
1 ek
sertészsír
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
4 gerezd
fokhagyma
1 db
paradicsom
(90 g/db)
1 db
tv-paprika
(100 g/db)
só, bors
1.8 l
zöldségalaplé vagy víz
3 szál
sárgarépa
(150 g/szál)
2 szál
fehérrépa
(100 g/szál)
1 tk
őrölt fűszerpaprika
2 db
burgonya
(100 g/db)
120 g
tarhonya
1 szál
kolbász
(150 g/szál)

Elkészítés

A tarhonyaleves gazdagon elkészítésének első lépéseként a zsírt felhevítjük egy lábasban, és közepes hőmérsékleten megpirítjuk benne a finomra vágott hagymát és fokhagymát, valamint a 0,5 cm-es kockára aprított paradicsomot és paprikát kb. 5 perc alatt. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük kb. 150 ml alaplével, és addig főzzük az alapot, amíg összeesik a paprika is (kb. 10 perc). Ekkor belerakjuk a megtisztított, 1-1,5 cm-es darabokra vágott sárga- és fehérrépát. Elkeverjük, megszórjuk paprikával, felöntjük a maradék alaplével, és félpuhára főzzük a zöldségeket a levesben. 

A burgonyát meghámozzuk, és akkora kockákra vágjuk, mint a répákat, majd azt is a levesbe dobjuk. 8 percig főzzük közepes lángon, aztán hozzáadjuk a száraz serpenyőben lepirított tarhonyát is, amivel további 10 percig főzzük, amíg megpuhul. A tarhonya pirításához használt serpenyőben, közepes hőmérsékleten lepirítjuk a 0,5 cm-es szeletekre vágott kolbászt, belerakjuk a levesbe, ezzel pedig el is készült a fogás.

tarhonyaleves-gazdagon
Tarhonyaleves gazdagon (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1,5 óra

Amikor tésztafőzésen gondolkozunk, méltatlanul ritkán nyúlunk tarhonya után, pedig ebből is rengeteget ki lehet hozni, ráadásul kicsit büszkék is lehetünk rá, hogy egy magyar eredetű ételt készítünk. Ha azon gondolkoztok, hogy milyen ételekben működik jól a tarhonya, akkor mutatunk pár tippet, amikért érdemes lehet levenni a boltok polcairól ebből ez aprócska tésztából is egy zacskóval.

Zé-féle tarhonyás sertéspörkölt

Krémes, zelleres tarhonya rukkolapesztóval

Tojásos-cukkinis lecsó tarhonyával

Zúzapörkölt vele főtt tarhonyával

www.streetkitchen.hu

Melengető tarhonyaleves sok-sok zöldséggel, na meg persze tarhonyával és fűszerekkel!

Hozzávalók

4 főre
1 ek
sertészsír
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
4 gerezd
fokhagyma
1 db
paradicsom
(90 g/db)
1 db
tv-paprika
(100 g/db)
só, bors
1.8 l
zöldségalaplé vagy víz
3 szál
sárgarépa
(150 g/szál)
2 szál
fehérrépa
(100 g/szál)
1 tk
őrölt fűszerpaprika
2 db
burgonya
(100 g/db)
120 g
tarhonya
1 szál
kolbász
(150 g/szál)

A tarhonyaleves gazdagon elkészítésének első lépéseként a zsírt felhevítjük egy lábasban, és közepes hőmérsékleten megpirítjuk benne a finomra vágott hagymát és fokhagymát, valamint a 0,5 cm-es kockára aprított paradicsomot és paprikát kb. 5 perc alatt. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük kb. 150 ml alaplével, és addig főzzük az alapot, amíg összeesik a paprika is (kb. 10 perc). Ekkor belerakjuk a megtisztított, 1-1,5 cm-es darabokra vágott sárga- és fehérrépát. Elkeverjük, megszórjuk paprikával, felöntjük a maradék alaplével, és félpuhára főzzük a zöldségeket a levesben. 

A burgonyát meghámozzuk, és akkora kockákra vágjuk, mint a répákat, majd azt is a levesbe dobjuk. 8 percig főzzük közepes lángon, aztán hozzáadjuk a száraz serpenyőben lepirított tarhonyát is, amivel további 10 percig főzzük, amíg megpuhul. A tarhonya pirításához használt serpenyőben, közepes hőmérsékleten lepirítjuk a 0,5 cm-es szeletekre vágott kolbászt, belerakjuk a levesbe, ezzel pedig el is készült a fogás.

tarhonyaleves-gazdagon
Tarhonyaleves gazdagon (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1,5 óra

Amikor tésztafőzésen gondolkozunk, méltatlanul ritkán nyúlunk tarhonya után, pedig ebből is rengeteget ki lehet hozni, ráadásul kicsit büszkék is lehetünk rá, hogy egy magyar eredetű ételt készítünk. Ha azon gondolkoztok, hogy milyen ételekben működik jól a tarhonya, akkor mutatunk pár tippet, amikért érdemes lehet levenni a boltok polcairól ebből ez aprócska tésztából is egy zacskóval.

Zé-féle tarhonyás sertéspörkölt

Krémes, zelleres tarhonya rukkolapesztóval

Tojásos-cukkinis lecsó tarhonyával

Zúzapörkölt vele főtt tarhonyával

Ha tetszett a tarhonyaleves gazdagon receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése