Megúszós kaják

Tarhonyáslecsó

Tarhonyás lecsó

Hozzávalók
200 g
tarhonya
(gépi)
50 g
füstölt zsírszalonna
3 fej
hagyma
(nagy)
2 gerezd
fokhagyma
só, bors
1 ek
pirospaprika
1 tk
őrölt kömény
3 db
paprika
1 kg
friss paradicsom

Elkészítés

A tarhonyás lecsó elkészítéséhez egy edényben szárazon megpirítjuk a tarhonyát, amíg aranybarna színt nem kap, majd kiszedjük. Ha kell, kitöröljük az edényt. 

Ezután kis kockákra vágjuk a zsírszalonnát, a zsírját kipirítjuk, kiszedjük a pörcöt, és a zsiradékon elkezdjük lepirítani az apróra vágott kétfajta hagymát. Sózzuk, borsozzuk, és ha üvegesre párolódott, megszórjuk a fűszerekkel, elkeverjük, majd felöntjük kb. 200 ml vízzel. 

Ha elfőtte a levet, beledobjuk a kis kockákra vágott paprikát, paradicsomot, megszórjuk egy csipet sóval, majd ha összeesett, ismét felöntjük 200 ml vízzel. Ezt addig ismételjük, amíg félig meg nem puhulnak a zöldségek, majd mehet bele a tarhonya és még 300 ml víz. 

Addig főzzük, amíg a tarhonya meg nem puhul. Ha úgy ítéljük meg, adhatunk még hozzá egy kevés vizet. Tejföllel tálaljuk.

Tarhonyás lecsó
Tarhonyás lecsó

 

Még több tarhonyás recept:

Zé-féle tarhonyás sertéspörkölt

Tarhonyás sertésgulyás

Plusz egy bónusz lecsós recept:

Lecsós csirke, ahogy Zé készíti

www.streetkitchen.hu

Ahány ház, annyi szokás, mint minden magyar ételnél. Ez egy alap lecsórecept, amit bárhogy variálhattok, és ha esetleg még nem próbáltátok volna tarhonyával, itt az ideje.

Hozzávalók

4 - 5 főre
200 g
tarhonya
(gépi)
50 g
füstölt zsírszalonna
3 fej
hagyma
(nagy)
2 gerezd
fokhagyma
só, bors
1 ek
pirospaprika
1 tk
őrölt kömény
3 db
paprika
1 kg
friss paradicsom

A tarhonyás lecsó elkészítéséhez egy edényben szárazon megpirítjuk a tarhonyát, amíg aranybarna színt nem kap, majd kiszedjük. Ha kell, kitöröljük az edényt. 

Ezután kis kockákra vágjuk a zsírszalonnát, a zsírját kipirítjuk, kiszedjük a pörcöt, és a zsiradékon elkezdjük lepirítani az apróra vágott kétfajta hagymát. Sózzuk, borsozzuk, és ha üvegesre párolódott, megszórjuk a fűszerekkel, elkeverjük, majd felöntjük kb. 200 ml vízzel. 

Ha elfőtte a levet, beledobjuk a kis kockákra vágott paprikát, paradicsomot, megszórjuk egy csipet sóval, majd ha összeesett, ismét felöntjük 200 ml vízzel. Ezt addig ismételjük, amíg félig meg nem puhulnak a zöldségek, majd mehet bele a tarhonya és még 300 ml víz. 

Addig főzzük, amíg a tarhonya meg nem puhul. Ha úgy ítéljük meg, adhatunk még hozzá egy kevés vizet. Tejföllel tálaljuk.

Tarhonyás lecsó
Tarhonyás lecsó

 

Még több tarhonyás recept:

Zé-féle tarhonyás sertéspörkölt

Tarhonyás sertésgulyás

Plusz egy bónusz lecsós recept:

Lecsós csirke, ahogy Zé készíti

Ha tetszett a Tarhonyás lecsó receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept