Street Kitchen

Tárkonyoshúsgombócleves

Tárkonyos húsgombócleves

Hozzávalók
A gombóchoz
1 gerezd
fokhagyma
1 kis csokor
friss petrezselyem
350 g
darált sertéshús
1 db
tojás
2 - 3 ek
zsemlemorzsa
só, bors
A leveshez
2 ek
olaj
1 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
200 g
répa
120 g
fehérrépa
150 g
zellergumó
2.5 l
alaplé vagy víz
só, bors
1 ek
szárított tárkony
150 g
krumpli
1 - 2 tk
fehérborecet
4 ek
tejföl

Elkészítés

A tárkonyos húsgombócleves gombócához lereszeljük a fokhagymát, felaprítjuk a petrezselymet, és összekeverjük a többi hozzávalóval, majd hagyjuk állni 10 percig, azután diónyi golyókat gyúrunk belőle. 

A leveshez az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Rádobjuk a 2-3 cm-es kockákra vágott répát, fehérrépát, zellert, és 2-3 percig pirítjuk, majd felöntjük az alaplével. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a tárkonnyal, és addig főzzük, amíg félig meg nem puhulnak a zöldségek.

Belerakjuk az ugyanakkorára vágott krumplit, a húsgolyókat és addig főzzük, amíg meg nem puhul a krumpli. Meglocsoljuk egy kevés ecettel, a tejfölt kikeverjük néhány merőkanál levessel, visszaöntjük, és ha felforrt, el is készültünk.

tarkonyos-husgomboc-leves
Tárkonyos húsgombócleves (Fotó: Street Kitchen)

Elkészítési idő: 50 perc

Még több raguleves, ha szeretitek a tartalmas, sűrű leveseket, amikben sok a zöldség! Szinte nem is kell főétel ezek után a fogások után, lehet egyből a desszertre térni!:

Raguleves maradék sertéspörköltből

Csirkeszárnyas raguleves franciasaláta-alapból

Vadrizses-zöldséges csirkeraguleves

www.streetkitchen.hu

Laktató és nagyon finom leves, bármilyen zöldséggel turbózhatjátok.

Hozzávalók

4 főre
A gombóchoz
1 gerezd
fokhagyma
1 kis csokor
friss petrezselyem
350 g
darált sertéshús
1 db
tojás
2 - 3 ek
zsemlemorzsa
só, bors
A leveshez
2 ek
olaj
1 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
200 g
répa
120 g
fehérrépa
150 g
zellergumó
2.5 l
alaplé vagy víz
só, bors
1 ek
szárított tárkony
150 g
krumpli
1 - 2 tk
fehérborecet
4 ek
tejföl

A tárkonyos húsgombócleves gombócához lereszeljük a fokhagymát, felaprítjuk a petrezselymet, és összekeverjük a többi hozzávalóval, majd hagyjuk állni 10 percig, azután diónyi golyókat gyúrunk belőle. 

A leveshez az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Rádobjuk a 2-3 cm-es kockákra vágott répát, fehérrépát, zellert, és 2-3 percig pirítjuk, majd felöntjük az alaplével. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a tárkonnyal, és addig főzzük, amíg félig meg nem puhulnak a zöldségek.

Belerakjuk az ugyanakkorára vágott krumplit, a húsgolyókat és addig főzzük, amíg meg nem puhul a krumpli. Meglocsoljuk egy kevés ecettel, a tejfölt kikeverjük néhány merőkanál levessel, visszaöntjük, és ha felforrt, el is készültünk.

tarkonyos-husgomboc-leves
Tárkonyos húsgombócleves (Fotó: Street Kitchen)

Elkészítési idő: 50 perc

Még több raguleves, ha szeretitek a tartalmas, sűrű leveseket, amikben sok a zöldség! Szinte nem is kell főétel ezek után a fogások után, lehet egyből a desszertre térni!:

Raguleves maradék sertéspörköltből

Csirkeszárnyas raguleves franciasaláta-alapból

Vadrizses-zöldséges csirkeraguleves

Ha tetszett a Tárkonyos húsgombócleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept