A tárkonyos húsgombócleves gombócához lereszeljük a fokhagymát, felaprítjuk a petrezselymet, és összekeverjük a többi hozzávalóval, majd hagyjuk állni 10 percig, azután diónyi golyókat gyúrunk belőle.
A leveshez az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Rádobjuk a 2-3 cm-es kockákra vágott répát, fehérrépát, zellert, és 2-3 percig pirítjuk, majd felöntjük az alaplével. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a tárkonnyal, és addig főzzük, amíg félig meg nem puhulnak a zöldségek.
Belerakjuk az ugyanakkorára vágott krumplit, a húsgolyókat és addig főzzük, amíg meg nem puhul a krumpli. Meglocsoljuk egy kevés ecettel, a tejfölt kikeverjük néhány merőkanál levessel, visszaöntjük, és ha felforrt, el is készültünk.

Elkészítési idő: 50 perc
Még több raguleves, ha szeretitek a tartalmas, sűrű leveseket, amikben sok a zöldség! Szinte nem is kell főétel ezek után a fogások után, lehet egyből a desszertre térni!:
Raguleves maradék sertéspörköltből