Street Kitchen

Tejfölöszöldbableves

Tejfölös zöldbableves

Hozzávalók
120 g
paprikás kolbász
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
só, bors
1 tk
füstölt fűszerpaprika
2 db
babérlevél
80 g
sárgarépa
200 g
krumpli
1.5
liter alaplé
400 g
fagyasztott zöldbab
1 tk
almaecet
1 tk
keményítő
4 ek
tejföl
1 csokor
friss petrezselyem

Elkészítés

A tejfölös zöldbableves első lépéseként a kolbászt kis kockákra vágjuk és közepes lángon elkezdjük lepirítani egy lábasban. A zsír nagy részét leszedjük róla, majd belerakjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, és sózzuk, borsozzuk. Rárakjuk a paprikát, a babérlevelet, a kis kockákra vágott répát és krumplit, majd felöntjük az alaplével. Hagyjuk, hogy félig megpuhuljanak a zöldségek, majd mehet bele a zöldbab is. 

Miután újraforrt, 4-5 percig még főzzük és beletesszük az ecetet. A tejfölt kikeverjük a keményítővel és hozzákeverünk egy kis forró levest is, majd az egészet folyamatos kevergetés mellett a leveshez öntjük. Hagyjuk 1-2 percet főni, megszórjuk apróra vágott friss petrezselyemmel és meg is vagyunk.

tejfolos-zoldbableves
Tejfölös zöldbableves (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

Egy laktató leves elmaradhatatlan része a hétvégi ebédnek, és az egész családnak jól fog esni. Nagyon szeretjük a krémleveseket is, de a klasszikusabb zöldség- vagy raguleveseket is szívesen fogyasztjuk. Ezeket a leveseket sem érdemes kihagyni:

Tárkonyos csirkeraguleves teljes kiőrlésű galuskával

Tejfölös csirkebecsinált leves

Vörös currys thai csirkeleves

www.streetkitchen.hu

Laktató leves, amit ér friss kenyérrel enni. Amúgy a zöldbab mellett egyéb zöldségeket is használhattok hozzá, maradékmentő levesként is abszolút működik!

Hozzávalók

4 főre
120 g
paprikás kolbász
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
só, bors
1 tk
füstölt fűszerpaprika
2 db
babérlevél
80 g
sárgarépa
200 g
krumpli
1.5
liter alaplé
400 g
fagyasztott zöldbab
1 tk
almaecet
1 tk
keményítő
4 ek
tejföl
1 csokor
friss petrezselyem

A tejfölös zöldbableves első lépéseként a kolbászt kis kockákra vágjuk és közepes lángon elkezdjük lepirítani egy lábasban. A zsír nagy részét leszedjük róla, majd belerakjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, és sózzuk, borsozzuk. Rárakjuk a paprikát, a babérlevelet, a kis kockákra vágott répát és krumplit, majd felöntjük az alaplével. Hagyjuk, hogy félig megpuhuljanak a zöldségek, majd mehet bele a zöldbab is. 

Miután újraforrt, 4-5 percig még főzzük és beletesszük az ecetet. A tejfölt kikeverjük a keményítővel és hozzákeverünk egy kis forró levest is, majd az egészet folyamatos kevergetés mellett a leveshez öntjük. Hagyjuk 1-2 percet főni, megszórjuk apróra vágott friss petrezselyemmel és meg is vagyunk.

tejfolos-zoldbableves
Tejfölös zöldbableves (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

Egy laktató leves elmaradhatatlan része a hétvégi ebédnek, és az egész családnak jól fog esni. Nagyon szeretjük a krémleveseket is, de a klasszikusabb zöldség- vagy raguleveseket is szívesen fogyasztjuk. Ezeket a leveseket sem érdemes kihagyni:

Tárkonyos csirkeraguleves teljes kiőrlésű galuskával

Tejfölös csirkebecsinált leves

Vörös currys thai csirkeleves

Ha tetszett a Tejfölös zöldbableves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept