Kids

Tejkaramellás-gesztenyéspohárkrém

Tejkaramellás-gesztenyés pohárkrém

Hozzávalók
Az összeállításhoz
A gesztenyés réteghez
200 g
mascarpone
200 g
cukrozott gesztenyemassza
12 g
bourbon vaníliás cukor
A tejszínhabhoz
150 ml
hideg habtejszín
25 g
porcukor
A tejkaramellás réteghez
120 g
tejkaramella
A babapiskótás réteghez
200 ml
tej
1 tk
vaníliaaroma
6 db
babapiskóta
50 ml
csokiöntet
1 db
tejkaramella
50 ml
habtejszín

Elkészítés

A tejkaramellás-gesztenyés pohárkrémhez a mascarponét, a gesztenyemasszát, és a vaníliás cukrot egy habverő segítségével összekeverjük. A hideg tejszínt, szintén egy habverő segítségével, kemény habbá verjük, majd belekeverjük a porcukrot. A tejkaramellát egy mikrózható tálba tesszük és betesszük a mikróba 1 percre. Nyilván nincs két egyforma mikró, ezért a szükséges idő emiatt eltérő lehet. A lényeg, hogy a tejkaramell megolvadjon és szép folyós legyen. 

Amikor megolvadt a tejkaramella, kivesszük a mikróból és hozzákeverjük a tejszínt. A tejben elkeverjük a vaníliaaromát, majd belemártjuk a babapiskótákat és ezennel el is kezdjük az összeállítást.

A piskótát a pohár aljába tesszük. Erre rétegezzük a gesztenyés részt – ha nincs habzsákunk, akkor egy kanál is tökéletes erre a célra. A gesztenyés réteget megcsorgatjuk a tejkaramellel, majd jöhet ismét egy réteg a babapiskótából és a gesztenyés krémből is. Erre nyomunk egy adag tejszínhabot, megcsorgatjuk a csokiöntettel, végül a tetejére reszelünk egy kevés tejkaramellát is.

tejkaramellas-gesztenyes-poharkrem
Tejkaramellás-gesztenyés pohárkrém (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc

Még több pohárkrém:

Dobostorta pohárkrém

Kókuszos sajttorta-pohárkrém

Almáspite pohárkrém

www.streetkitchen.hu

Egy igazi Mikulás-váró desszert, amit az édességkedvelő gyerekek imádni fognak. Egyre figyeljetek: a Télapót nehogy megkínálják vele a lurkók, mert ettől egész biztos összeragad majd a szakálla. És gondoljunk csak bele, hogy néz már ki egy ragacsos szakállú Mikulás… :)

Hozzávalók

2 adaghoz
Az összeállításhoz
A gesztenyés réteghez
200 g
mascarpone
200 g
cukrozott gesztenyemassza
12 g
bourbon vaníliás cukor
A tejszínhabhoz
150 ml
hideg habtejszín
25 g
porcukor
A tejkaramellás réteghez
120 g
tejkaramella
A babapiskótás réteghez
200 ml
tej
1 tk
vaníliaaroma
6 db
babapiskóta
50 ml
csokiöntet
1 db
tejkaramella
50 ml
habtejszín

A tejkaramellás-gesztenyés pohárkrémhez a mascarponét, a gesztenyemasszát, és a vaníliás cukrot egy habverő segítségével összekeverjük. A hideg tejszínt, szintén egy habverő segítségével, kemény habbá verjük, majd belekeverjük a porcukrot. A tejkaramellát egy mikrózható tálba tesszük és betesszük a mikróba 1 percre. Nyilván nincs két egyforma mikró, ezért a szükséges idő emiatt eltérő lehet. A lényeg, hogy a tejkaramell megolvadjon és szép folyós legyen. 

Amikor megolvadt a tejkaramella, kivesszük a mikróból és hozzákeverjük a tejszínt. A tejben elkeverjük a vaníliaaromát, majd belemártjuk a babapiskótákat és ezennel el is kezdjük az összeállítást.

A piskótát a pohár aljába tesszük. Erre rétegezzük a gesztenyés részt – ha nincs habzsákunk, akkor egy kanál is tökéletes erre a célra. A gesztenyés réteget megcsorgatjuk a tejkaramellel, majd jöhet ismét egy réteg a babapiskótából és a gesztenyés krémből is. Erre nyomunk egy adag tejszínhabot, megcsorgatjuk a csokiöntettel, végül a tetejére reszelünk egy kevés tejkaramellát is.

tejkaramellas-gesztenyes-poharkrem
Tejkaramellás-gesztenyés pohárkrém (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc

Még több pohárkrém:

Dobostorta pohárkrém

Kókuszos sajttorta-pohárkrém

Almáspite pohárkrém

Ha tetszett a Tejkaramellás-gesztenyés pohárkrém receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept