Gyors tészták

Tejszínes-gombásgnocchi

Tejszínes-gombás gnocchi

Hozzávalók
200 ml
habtejszín
30 g
vaj
500 g
barna csiperkegomba
2 ek
étolaj
1
kis fej vöröshagyma
2 gerezd
fokhagyma
só, bors
2 tk
kakukkfű
500 g
bolti gnocchi
300 - 400 ml
víz
1 ek
friss citromlé
1 csokor
friss petrezselyem

Elkészítés

A csiperkét, ha nagyobb, akkor elnegyedeljük, ha kisebb, elfelezzük, és felmelegített serpenyőben lepirítjuk az olajon, majd kiszedjük. 

A serpenyőbe dobjuk a vajat, megpirítjuk rajta az apróra vágott hagymát és fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a kakukkfűvel. Visszarakjuk a gombát, hozzáadjuk a gnocchit, felöntjük a vízzel, sózzuk, 2 percet főzzük, majd meglocsoljuk a citromlével és felöntjük a tejszínnel. Ha újra felforrt, elzárjuk alatta a lángot és megszórjuk apróra vágott friss petrezselyemmel.

tejszines-gombas-gnocchi-3
Tejszínes-gombás gnocchi (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc

Rajongjatok velünk a tejszínes kajákért!

Baconös, tejszínes, szárított paradicsomos fusilli

Spenótos-tejszínes gnocchi besütve

Tejszínes-citromos csirkeragu camembert-rel besütve

www.streetkitchen.hu

Ha tényleg csak 20 percetek van, ez a recept akkor sem lehet kifogás arra, hogy házi kosztot egyetek, amit akár el is tudtok vinni magatokkal.

Hozzávalók

2 főre
200 ml
habtejszín
30 g
vaj
500 g
barna csiperkegomba
2 ek
étolaj
1
kis fej vöröshagyma
2 gerezd
fokhagyma
só, bors
2 tk
kakukkfű
500 g
bolti gnocchi
300 - 400 ml
víz
1 ek
friss citromlé
1 csokor
friss petrezselyem

A csiperkét, ha nagyobb, akkor elnegyedeljük, ha kisebb, elfelezzük, és felmelegített serpenyőben lepirítjuk az olajon, majd kiszedjük. 

A serpenyőbe dobjuk a vajat, megpirítjuk rajta az apróra vágott hagymát és fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a kakukkfűvel. Visszarakjuk a gombát, hozzáadjuk a gnocchit, felöntjük a vízzel, sózzuk, 2 percet főzzük, majd meglocsoljuk a citromlével és felöntjük a tejszínnel. Ha újra felforrt, elzárjuk alatta a lángot és megszórjuk apróra vágott friss petrezselyemmel.

tejszines-gombas-gnocchi-3
Tejszínes-gombás gnocchi (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc

Rajongjatok velünk a tejszínes kajákért!

Baconös, tejszínes, szárított paradicsomos fusilli

Spenótos-tejszínes gnocchi besütve

Tejszínes-citromos csirkeragu camembert-rel besütve

Ha tetszett a Tejszínes-gombás gnocchi receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept