A tejszínes hagymakrémleves elkészítéséhez a hagymát megtisztítjuk, és félfőre vágjuk, a fokhagymát pedig felaprítjuk. Egy közepes méretű fazékban a felforrósított olajon üvegesre pároljuk, majd megszórjuk egy evőkanál liszttel, és felöntjük az alaplével. Sózzuk, borsozzuk, és lefedve addig főzzük, míg a hagyma megpuhul, ez kb. 20 perc. Beleöntjük a levesbe a tejszínt, elkeverjük, egyet forralunk rajta, botmixerrel lezúzzuk, és kész is vagyunk. Krutonnal tálaljuk.

Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 25-30 perc
Összesen: 35-40 perc
Még több hagymás recept:
Hagymás-mustáros csirkecomb sütőben
Karamellizált hagymás, csirkés pappardelle
Hagymás-mustáros csirkecomb sütőben