A kolbászt hosszában elfelezzük, majd szeletekre vágjuk. Egy lábasban kipirítjuk a zsírját, majd kiszedjük. A visszamaradt zsiradékon lepirítjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát.
Sózzuk, borsozzuk, felöntjük a tejszínnel, majd belerakjuk a gnocchit, és 2 percig főzzük. Hozzákeverjük a bébispenótot, a pesztót, a kolbászt, a citromlevet, további 2-3 percig főzzük, és kész is van.
Itt a hideg idő, úgyhogy teljesen érthető, ha valami tejszínes, kicsit zsírosabb ételre vágytok. A bolti gnocchi pedig igazi jolly joker, hiszen hamar megvan, és igazán laktató kajákat tudtok villantani belőle.
Hozzávalók
2 főre
200 ml
habtejszín
50 g
paprikás kolbász
0.5 fej
hagyma
(kb. 70 g / fél fej)
2 gerezd
fokhagyma
só, bors
250 g
bolti gnocchi
50 g
friss bébispenót
2 ek
zöld pesztó
1 tk
friss citromlé
A kolbászt hosszában elfelezzük, majd szeletekre vágjuk. Egy lábasban kipirítjuk a zsírját, majd kiszedjük. A visszamaradt zsiradékon lepirítjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát.
Sózzuk, borsozzuk, felöntjük a tejszínnel, majd belerakjuk a gnocchit, és 2 percig főzzük. Hozzákeverjük a bébispenótot, a pesztót, a kolbászt, a citromlevet, további 2-3 percig főzzük, és kész is van.
Ha tetszett a Tejszínes-pesztós-kolbászos gnocchi receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!