Gyors tészták

Tejszínestortellonibesütve

Tejszínes tortelloni besütve

Hozzávalók
50 g
vaj
30 g
liszt
400 ml
tejszín
200 ml
tej
só, bors
1 csapott tk
oregánó
1 csapott tk
bazsalikom
1 mk
provence fűszerkeverék
1 csokor
friss petrezselyem
200 g
sajt ízlés szerint
500 g
bolti tortelloni

Elkészítés

A vajat egy lábasba rakjuk, és megolvasztjuk. Rászórjuk a lisztet, elkeverjük, egy picit pirítjuk, majd folyamatos keverés mellett felöntjük a tejszínnel és a tejjel. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szintén folyamatos keverés mellett felforraljuk, majd el is zárjuk alatta a lángot. 

Belekeverjük a szárított fűszereket és az apróra vágott friss petrezselyemnek nagyjából a háromnegyed részét. A sajtot lereszeljük, és kb. 60 g kivételével a besamelhez keverjük. 

Elolvassuk a tortelloni csomagolásán található leírást. Ha csak max. 4-5 perc főzési idő szükséges, akkor belerakjuk a mártásba, és már mehet is az egész egy nagy sütőtálba. Ha több főzési idő szükséges, akkor érdemes bő, forró vízben 2-3 perc alatt előfőzni. 

A tálban lévő besameles tortellonikra szórjuk a maradék reszelt sajtot, megszórjuk a petrezselyemmel, és betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 25 percre, és készen is vagyunk.

Tejszínes tortelloni besütve
Tejszínes tortelloni besütve

 

www.streetkitchen.hu

A Villámgyors receptek támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

Bolti tésztákat mindenki szokott vásárolni, szóval egyáltalán nem ördögtől való, ha egy gyors vacsora reményében bolti tortellonikhoz nyúlunk. Csak beledobjuk őket ebbe a 10 perc alatt elkészíthető besameles alapba, és aztán már csak a sütési időt kell kivárni a fantasztikus vacsoráig ;)

Hozzávalók

4 főre
50 g
vaj
30 g
liszt
400 ml
tejszín
200 ml
tej
só, bors
1 csapott tk
oregánó
1 csapott tk
bazsalikom
1 mk
provence fűszerkeverék
1 csokor
friss petrezselyem
200 g
sajt ízlés szerint
500 g
bolti tortelloni

A vajat egy lábasba rakjuk, és megolvasztjuk. Rászórjuk a lisztet, elkeverjük, egy picit pirítjuk, majd folyamatos keverés mellett felöntjük a tejszínnel és a tejjel. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szintén folyamatos keverés mellett felforraljuk, majd el is zárjuk alatta a lángot. 

Belekeverjük a szárított fűszereket és az apróra vágott friss petrezselyemnek nagyjából a háromnegyed részét. A sajtot lereszeljük, és kb. 60 g kivételével a besamelhez keverjük. 

Elolvassuk a tortelloni csomagolásán található leírást. Ha csak max. 4-5 perc főzési idő szükséges, akkor belerakjuk a mártásba, és már mehet is az egész egy nagy sütőtálba. Ha több főzési idő szükséges, akkor érdemes bő, forró vízben 2-3 perc alatt előfőzni. 

A tálban lévő besameles tortellonikra szórjuk a maradék reszelt sajtot, megszórjuk a petrezselyemmel, és betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 25 percre, és készen is vagyunk.

Tejszínes tortelloni besütve
Tejszínes tortelloni besütve

 

Ha tetszett a tejszínes tortelloni besütve receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése