Green kitchen

Teljeskiőrlésűlángos

Teljes kiőrlésű lángos

Hozzávalók
400 ml
langyos víz
300 ml
író
50 g
élesztő
1 tk
kristálycukor
600 g
teljes kiőrlésű tönkölyliszt
350 g
sima kenyérliszt
2 tk
bő napraforgóolaj a sütéshez

Elkészítés

A teljes kiőrlésű lángoshoz először a langyos vizet és az írót összekeverjük, majd az élesztővel és a cukorral együtt felfuttatjuk. Ezalatt kimérjük a kétféle lisztet és a sót. Miután kellően felfutott az élesztő, a lisztes keverékhez adjuk és a robotgép dagasztó fejével összedolgozzuk a tésztát. Letakarjuk és nagyjából 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

A tésztát ezután egyenlő darabokra osztjuk, gömb alakúvá formázzuk, majd kézzel lángos nagyságúra nyújtjuk. Fontos, hogy olajos kézzel nyújtsuk ki a tésztát, mert így nem fog a kezünkhöz ragadni. A lángosokat forró olajban, oldalanként 2-3 percig sütjük, míg aranybarna nem lesz, majd lecsepegtetjük. Tetszés szerint különböző feltétekkel fogyaszthatjuk.

Teljes kiőrlésű lángos (Fotó: Street Kitchen)
  • Előkészítési idő: 10 perc
  • Kelesztési idő: 60 perc
  • Sütési idő: kb. 30 perc

Még több teljes kiőrlésű kaja:

Teljes kiőrlésű bagel

Teljes kiőrlésű spenótos nokedli

Teljes kiőrlésű, fehérjés tönkölykenyér

www.streetkitchen.hu

Gondoltunk az egészségesebben étkezőkre is, és előálltunk egy teljes kiőrlésű lángos receptjével!

Hozzávalók

8 - 10 darab lángoshoz
400 ml
langyos víz
300 ml
író
50 g
élesztő
1 tk
kristálycukor
600 g
teljes kiőrlésű tönkölyliszt
350 g
sima kenyérliszt
2 tk
bő napraforgóolaj a sütéshez

A teljes kiőrlésű lángoshoz először a langyos vizet és az írót összekeverjük, majd az élesztővel és a cukorral együtt felfuttatjuk. Ezalatt kimérjük a kétféle lisztet és a sót. Miután kellően felfutott az élesztő, a lisztes keverékhez adjuk és a robotgép dagasztó fejével összedolgozzuk a tésztát. Letakarjuk és nagyjából 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

A tésztát ezután egyenlő darabokra osztjuk, gömb alakúvá formázzuk, majd kézzel lángos nagyságúra nyújtjuk. Fontos, hogy olajos kézzel nyújtsuk ki a tésztát, mert így nem fog a kezünkhöz ragadni. A lángosokat forró olajban, oldalanként 2-3 percig sütjük, míg aranybarna nem lesz, majd lecsepegtetjük. Tetszés szerint különböző feltétekkel fogyaszthatjuk.

Teljes kiőrlésű lángos (Fotó: Street Kitchen)
  • Előkészítési idő: 10 perc
  • Kelesztési idő: 60 perc
  • Sütési idő: kb. 30 perc

Még több teljes kiőrlésű kaja:

Teljes kiőrlésű bagel

Teljes kiőrlésű spenótos nokedli

Teljes kiőrlésű, fehérjés tönkölykenyér

Ha tetszett a Teljes kiőrlésű lángos receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept