Pékség

Teljeskiőrlésűmedvehagymáspogácsa

Teljes kiőrlésű medvehagymás pogácsa

Hozzávalók
100 ml
meleg tej
20 g
friss élesztő
1 csokor
medvehagyma
(kb. 80 g/csokor)
1.5 tk
400 g
teljes kiőrlésű liszt
50 g
finomliszt
20 g
parmezán
2 ek
tejföl
1 db
tojás
80 g
puha vaj
1 db
tojás a lekenéshez

Elkészítés

A tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, majd hozzáadjuk az aprított medvehagymát és a többi hozzávalót. Alaposan kidagasztjuk, félretesszük egy meleg helyre és hagyjuk, hogy a duplájára keljen. 

A megkelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, 1,5-2 cm vastagra nyújtjuk, beirdaljuk a tetejét, majd egy 3-4 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. 

A pogácsákat tepsire sorakoztatjuk, a tetejüket lekenjük a tojással, és 180 fokra előmelegített sütőben 17-18 perc alatt megsütjük.

teljes-kiorlesu-medvehagymas-pogacsa-2
Teljes kiőrlésű medvehagymás pogácsa (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Kelesztés: min. 60 perc
  • Sütési idő: 17-18 perc

Még több medvehagymás recept:

Medvehagymás-túrós batyu

Medvehagymás lángos fokhagymás tejföllel

Medvehagymás fonott kalács

www.streetkitchen.hu

Annak sem kell lemondania a medvehagymás pogiról, aki nem eszik fehér lisztet, mert ez a verzió nagy részben teljes kiőrlésű lisztet tartalmaz.

Hozzávalók

2 tepsihez
100 ml
meleg tej
20 g
friss élesztő
1 csokor
medvehagyma
(kb. 80 g/csokor)
1.5 tk
400 g
teljes kiőrlésű liszt
50 g
finomliszt
20 g
parmezán
2 ek
tejföl
1 db
tojás
80 g
puha vaj
1 db
tojás a lekenéshez

A tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, majd hozzáadjuk az aprított medvehagymát és a többi hozzávalót. Alaposan kidagasztjuk, félretesszük egy meleg helyre és hagyjuk, hogy a duplájára keljen. 

A megkelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, 1,5-2 cm vastagra nyújtjuk, beirdaljuk a tetejét, majd egy 3-4 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. 

A pogácsákat tepsire sorakoztatjuk, a tetejüket lekenjük a tojással, és 180 fokra előmelegített sütőben 17-18 perc alatt megsütjük.

teljes-kiorlesu-medvehagymas-pogacsa-2
Teljes kiőrlésű medvehagymás pogácsa (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Kelesztés: min. 60 perc
  • Sütési idő: 17-18 perc

Még több medvehagymás recept:

Medvehagymás-túrós batyu

Medvehagymás lángos fokhagymás tejföllel

Medvehagymás fonott kalács

Ha tetszett a Teljes kiőrlésű medvehagymás pogácsa receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept