A tojásfasírt elkészítéséhez a hat tojásból ötöt forrástól számítva 10 perc alatt megfőzünk, majd lehűtjük és megpucoljuk. A zsemlét vízbe áztatjuk.
Egy konyhai aprítógépbe tesszük a tojásokat és darabosra zúzzuk. Hozzákeverjük a „tojásmorzsához” a kinyomkodott, késsel pépesre aprított zsemlét, a finomra aprított petrezselymet, a finomra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a zabpelyhet, a zabpehelylisztet, a megmaradt egy darab tojást, sózzuk, borsozzuk, végül ízesítjük a köménnyel és az egészet összedolgozzuk.
Olajat melegítünk egy serpenyőben. Enyhén olajos kézzel kis gombócokat formázunk a masszából, meghempergetjük a zsemlemorzsában, kissé lenyomkodjuk és oldalanként 2-3 perc alatt aranybarnára sütjük a 170 fokos olajban. Konyhai papírtörlőre szedjük, leitatjuk róla a felesleges olajat.
Tálalásnál megszórjuk karikára vágott újhagymával és krumplipürével kínáljuk.
Elkészítési idő: 35 perc
