Street Kitchen

Tojásfasírt

Tojásfasírt

Hozzávalók
6 db
tojás
0.5 db
zsemle
1 csokor
friss petrezselyem
0.5 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
3 gerezd
fokhagyma
50 g
zabpehely
40 g
zabpehelyliszt
só, bors
0.5 mk
őrölt kömény
bő olaj a sütéshez
100 g
zsemlemorzsa
A tálaláshoz
2 szál
újhagyma

Elkészítés

A tojásfasírt elkészítéséhez a hat tojásból ötöt forrástól számítva 10 perc alatt megfőzünk, majd lehűtjük és megpucoljuk. A zsemlét vízbe áztatjuk. 

Egy konyhai aprítógépbe tesszük a tojásokat és darabosra zúzzuk. Hozzákeverjük a „tojásmorzsához” a kinyomkodott, késsel pépesre aprított zsemlét, a finomra aprított petrezselymet, a finomra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a zabpelyhet, a zabpehelylisztet, a megmaradt egy darab tojást, sózzuk, borsozzuk, végül ízesítjük a köménnyel és az egészet összedolgozzuk. 

Olajat melegítünk egy serpenyőben. Enyhén olajos kézzel kis gombócokat formázunk a masszából, meghempergetjük a zsemlemorzsában, kissé lenyomkodjuk és oldalanként 2-3 perc alatt aranybarnára sütjük a 170 fokos olajban. Konyhai papírtörlőre szedjük, leitatjuk róla a felesleges olajat. 

Tálalásnál megszórjuk karikára vágott újhagymával és krumplipürével kínáljuk.

Elkészítési idő: 35 perc

tojásfasírt
Tojásfasírt (Fotó: Street Kitchen)

Még több cuccos fasírt:

Tojással töltött fasírt

Keleties töltött fasírt tabuléval

Túrós cukkinifasírt

www.streetkitchen.hu

Fasírozottat nemcsak húsból és zöldségekből, de tojásból is lehet készíteni. És nem is akármilyen a végeredmény! Szóval ha vendégeket vársz és van közöttük vega, szerintem mindenképp ezzel a verzióval lepd meg.

pictogram

Vega

Hozzávalók

2 főre
6 db
tojás
0.5 db
zsemle
1 csokor
friss petrezselyem
0.5 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
3 gerezd
fokhagyma
50 g
zabpehely
40 g
zabpehelyliszt
só, bors
0.5 mk
őrölt kömény
bő olaj a sütéshez
100 g
zsemlemorzsa
A tálaláshoz
2 szál
újhagyma

A tojásfasírt elkészítéséhez a hat tojásból ötöt forrástól számítva 10 perc alatt megfőzünk, majd lehűtjük és megpucoljuk. A zsemlét vízbe áztatjuk. 

Egy konyhai aprítógépbe tesszük a tojásokat és darabosra zúzzuk. Hozzákeverjük a „tojásmorzsához” a kinyomkodott, késsel pépesre aprított zsemlét, a finomra aprított petrezselymet, a finomra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a zabpelyhet, a zabpehelylisztet, a megmaradt egy darab tojást, sózzuk, borsozzuk, végül ízesítjük a köménnyel és az egészet összedolgozzuk. 

Olajat melegítünk egy serpenyőben. Enyhén olajos kézzel kis gombócokat formázunk a masszából, meghempergetjük a zsemlemorzsában, kissé lenyomkodjuk és oldalanként 2-3 perc alatt aranybarnára sütjük a 170 fokos olajban. Konyhai papírtörlőre szedjük, leitatjuk róla a felesleges olajat. 

Tálalásnál megszórjuk karikára vágott újhagymával és krumplipürével kínáljuk.

Elkészítési idő: 35 perc

tojásfasírt
Tojásfasírt (Fotó: Street Kitchen)

Még több cuccos fasírt:

Tojással töltött fasírt

Keleties töltött fasírt tabuléval

Túrós cukkinifasírt

Ha tetszett a Tojásfasírt receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept