A tojásos nokedli elkészítéséhez a tojásokat kikeverjük a vízzel és a sóval, majd fokozatosan hozzáadjuk a lisztet és homogén állagúra keverjük.
Nokedliszaggatóval forró, sós vízbe szaggatjuk a masszát, miután újra felforrt, szűrőkanállal kiszedjük őket és hideg víz alatt leöblítjük. Végül a nokedliket összeforgatjuk az olajjal.
A salátához a sót, cukrot, ecetet és a vizet egy tálban összekeverjük.
A fejes salátát alaposan megmossuk (legjobb váltogatva csap alatt és egy edényben áztatva, hogy garantáltan minden homok kijöjjön belőle). A salit négybe vágjuk, beledobjuk az ecetes lébe, és ázni hagyjuk.
A maradék 6 tojást kevés sóval és borssal felverjük. Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, és amikor már nem habzik, rádobjuk a félretett galuskát. Átforgatjuk, majd ráöntjük a felvert tojást.
Lazán rázogatva-kevergetve épp csak addig sütjük, míg a tojás kezd megszilárdulni, nem szabad agyonszárítani. Azonnal tálaljuk a levéből épp csak kikapott, szaftos és ropogós salátával az oldalán.
Tojásosnokedli
A tojásos nokedli ugyebár igazi klasszikus, na meg persze köztudott az is, hogy mindenki szereti. Elkészíteni pedig egyáltalán nem bonyolult, egyedül nokedlit szaggatni kell megtanulni, de ezt illetően nagymamáink már rég kiokítottak bennünket.
A tojásos nokedli az egyik leggyorsabb és legvigasztalóbb magyar fogás: pár alapanyag, öt perc munka és máris kész a puha, illatos, frissen kevert nokedli, amit a habos tojás borít be. Az íze egyszerre retró és univerzálisan szerethető, így biztos pont hétköznap estére vagy lusta hétvégékre.
Hozzávalók
A salátához
Elkészítés
A tojásos nokedli elkészítéséhez a tojásokat kikeverjük a vízzel és a sóval, majd fokozatosan hozzáadjuk a lisztet és homogén állagúra keverjük.
Nokedliszaggatóval forró, sós vízbe szaggatjuk a masszát, miután újra felforrt, szűrőkanállal kiszedjük őket és hideg víz alatt leöblítjük. Végül a nokedliket összeforgatjuk az olajjal.
A salátához a sót, cukrot, ecetet és a vizet egy tálban összekeverjük.
A fejes salátát alaposan megmossuk (legjobb váltogatva csap alatt és egy edényben áztatva, hogy garantáltan minden homok kijöjjön belőle). A salit négybe vágjuk, beledobjuk az ecetes lébe, és ázni hagyjuk.
A maradék 6 tojást kevés sóval és borssal felverjük. Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, és amikor már nem habzik, rádobjuk a félretett galuskát. Átforgatjuk, majd ráöntjük a felvert tojást.
Lazán rázogatva-kevergetve épp csak addig sütjük, míg a tojás kezd megszilárdulni, nem szabad agyonszárítani. Azonnal tálaljuk a levéből épp csak kikapott, szaftos és ropogós salátával az oldalán.

A siker titka a frissen szaggatott nokedli és a tojás megfelelő kezelése: a tojásnak krémesnek kell maradnia, nem omlett-szerűnek. Ez a recept ezt tökéletesen hozza, így mindig azt az otthonos, nosztalgikus ízt kapod, amitől ez az étel olyan népszerű.
Próbáld ki ezeket a felturbózott verziókat is:
Ha tetszett a tojásos nokedli receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!




