Vegetáriánus ételek

Tojásosnokedli

Tojásos nokedli
Tojásos nokedli

Hozzávalók
2 db
tojás
400 ml
víz
1 púpozott tk
500 g
liszt
1 ek
olaj (a tésztára)
6 db
tojás
só, bors
20 g
vaj
A salátához
1 db
fejes saláta
cukor
ecet
víz

Elkészítés
  1. A tojásos nokedli elkészítéséhez a tojásokat kikeverjük a vízzel és a sóval, majd fokozatosan hozzáadjuk a lisztet és homogén állagúra keverjük.

  2. Nokedliszaggatóval forró, sós vízbe szaggatjuk a masszát, miután újra felforrt, szűrőkanállal kiszedjük őket és hideg víz alatt leöblítjük. Végül a nokedliket összeforgatjuk az olajjal.

  3. A salátához a sót, cukrot, ecetet és a vizet egy tálban összekeverjük.

  4. A fejes salátát alaposan megmossuk (legjobb váltogatva csap alatt és egy edényben áztatva, hogy garantáltan minden homok kijöjjön belőle). A salit négybe vágjuk, beledobjuk az ecetes lébe, és ázni hagyjuk.

  5. A maradék 6 tojást kevés sóval és borssal felverjük. Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, és amikor már nem habzik, rádobjuk a félretett galuskát. Átforgatjuk, majd ráöntjük a felvert tojást.

  6. Lazán rázogatva-kevergetve épp csak addig sütjük, míg a tojás kezd megszilárdulni, nem szabad agyonszárítani. Azonnal tálaljuk a levéből épp csak kikapott, szaftos és ropogós salátával az oldalán.

www.streetkitchen.hu

A tojásos nokedli ugyebár igazi klasszikus, na meg persze köztudott az is, hogy mindenki szereti. Elkészíteni pedig egyáltalán nem bonyolult, egyedül nokedlit szaggatni kell megtanulni, de ezt illetően nagymamáink már rég kiokítottak bennünket.

A tojásos nokedli az egyik leggyorsabb és legvigasztalóbb magyar fogás: pár alapanyag, öt perc munka és máris kész a puha, illatos, frissen kevert nokedli, amit a habos tojás borít be. Az íze egyszerre retró és univerzálisan szerethető, így biztos pont hétköznap estére vagy lusta hétvégékre.

Hozzávalók

4 személyre
2 db
tojás
400 ml
víz
1 púpozott tk
500 g
liszt
1 ek
olaj (a tésztára)
6 db
tojás
só, bors
20 g
vaj
A salátához
1 db
fejes saláta
cukor
ecet
víz

Elkészítés

  1. A tojásos nokedli elkészítéséhez a tojásokat kikeverjük a vízzel és a sóval, majd fokozatosan hozzáadjuk a lisztet és homogén állagúra keverjük.

  2. Nokedliszaggatóval forró, sós vízbe szaggatjuk a masszát, miután újra felforrt, szűrőkanállal kiszedjük őket és hideg víz alatt leöblítjük. Végül a nokedliket összeforgatjuk az olajjal.

  3. A salátához a sót, cukrot, ecetet és a vizet egy tálban összekeverjük.

  4. A fejes salátát alaposan megmossuk (legjobb váltogatva csap alatt és egy edényben áztatva, hogy garantáltan minden homok kijöjjön belőle). A salit négybe vágjuk, beledobjuk az ecetes lébe, és ázni hagyjuk.

  5. A maradék 6 tojást kevés sóval és borssal felverjük. Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, és amikor már nem habzik, rádobjuk a félretett galuskát. Átforgatjuk, majd ráöntjük a felvert tojást.

  6. Lazán rázogatva-kevergetve épp csak addig sütjük, míg a tojás kezd megszilárdulni, nem szabad agyonszárítani. Azonnal tálaljuk a levéből épp csak kikapott, szaftos és ropogós salátával az oldalán.

Ha tetszett a tojásos nokedli receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése