Hirdetés

Tökéletes sült krumpli

Hozzávalók

Hozzávalók
4
főre
1 kg sárga, vékony héjú burgonya
1 ek só
50 ml olaj
2 tk paradicsompüré

A fűszerkeverékhez:

1 ek durvára őrölt bors
1 nagy tk pirospaprika
1 tk oregánó
2 ek fokhagymapor
1 tk kakukkfű
Hirdetés

Tökéletes sült krumpli

Imádjuk a sült krumplit! Kétség kívül ez a tökéletes köret mindenhez. A rántott hústól kezdve a grill kajákon át, a töltött gombáig mindenhez illik, de a legjobb benne, hogy önmagában is zseniális kaja! Nem véletlen, hogy nyáron a strandokon alap, hogy a népesség fele sült krumplit eszik ebédre, a másik fele a hekk mellé falatozgatja. Mi most megmutatjuk a perfekt sült krumpli receptjét, hogy otthon is bármikor örömötöket leljétek benne!
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
4
főre
1 kg sárga, vékony héjú burgonya
1 ek só
50 ml olaj
2 tk paradicsompüré

A fűszerkeverékhez:

1 ek durvára őrölt bors
1 nagy tk pirospaprika
1 tk oregánó
2 ek fokhagymapor
1 tk kakukkfű

 

Fotó: Fördős Peti

A burgonyát héjastól alaposan megmossuk és rusztikus, vaskos cikkekre vágjuk. Lábosba dobjuk és annyi forró vízzel felöntjük, hogy épp ellepje, majd megsózzuk. Forrástól számítva 2 percig főzzük, majd leszűrjük, és összekeverjük az olajjal, és egy kanál vízzel felhígított paradicsompürével.

Fotó: Fördős Peti

Sózzuk és megszórjuk a fűszerkeverékkel, jól összerázzuk, majd szétterítjük egy sütőpapírral bélelt tepsiben, úgy, hogy a vágott felületek mindig felfele álljanak. 200 fokra előmelegített sütőben sütjük 30-35 percig, majd kivesszük és még melegen felfaljuk! Fogyasszuk egy hideg barna sörrel, hogy igazán vagány vacsoránk legyen!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások