Karácsonyi desszertek

Baileyseskrémmeltöltötthólabda

Baileyses krémmel töltött hólabda

Hozzávalók
A piskótához
6 db
tojás
10 g
vaníliás cukor
200 g
cukor
3 ek
víz
220 g
liszt
12 g
sütőpor
20 g
kakaópor
1 csipet
A krémhez
2 db
tojássárgája
20 g
vaníliás cukor
140 g
porcukor
100 ml
tej
40 g
liszt
200 ml
csokis krémlikőr
100 g
szoba-hőmérsékletű vaj
Az oldalára
180 g
kókuszreszelék
A tetejére
100 g
fehér csoki apróra törve

Elkészítés

A hólabda tésztához a tojások fehérjét habbá verjük. A sárgáját a vaníliás cukorral, a cukorral és a vízzel habosra keverjük. A lisztet összekeverjük a kakaóporral, a sütőporral és a sóval, végül a 3-féle textúrát egy nagy tálban óvatosan összeforgatjuk, nehogy a fehérjehab összetörjön. A piskótatésztát sütőpapírral borított, 20 x 28 cm-es tepsibe öntjük, elegyengetjük a tetejét, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt készre sütjük. 

A krémhez a sárgáját elkeverjük a vaníliás cukorral és a porcukorral, majd folyamatos keverés közben hozzáadjuk a tejet, a krémlikőrt és a lisztet. Csomómentesre keverjük, és közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett, puding állagúra sűrítjük, majd teljesen kihűtjük. Mikor kihűlt, robotgéppel kikeverjük, és hozzáadagoljuk a szoba-hőmérsékletű vajat. 

A piskótát hosszában kettévágjuk, 4-5 cm átmérőjű szaggatóval kiszaggatjuk, majd a krémmel két korongot összetapasztunk, megkenjük az oldalait is a krémmel, és megforgatjuk kókuszreszelékben. 

A tetejére vízgőz felett felolvasztott fehér csokit csurgatunk, és legalább pár órára hűtőbe rakjuk, hogy összeérjenek az ízek.

Baileyses krémmel töltött hólabda
Baileyses krémmel töltött hólabda

Még több krémlikőrös recept:

Csokis pite baileyses krémmel

Baileyses krémmel töltött kókuszkocka

Baileys-krémes képviselőfánk

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

A hólabda, avagy másik nevén kozák sapka egy puha, kakaós tésztás, ez esetben krémlikőrös, főzött krémmel töltött, igazi téli sütemény. Akár ismeritek az eredeti verziót, akár nem, ezt a csokis-krémlikőrös történetet mindenképp próbáljátok ki!

Hozzávalók

16 darabhoz
A piskótához
6 db
tojás
10 g
vaníliás cukor
200 g
cukor
3 ek
víz
220 g
liszt
12 g
sütőpor
20 g
kakaópor
1 csipet
A krémhez
2 db
tojássárgája
20 g
vaníliás cukor
140 g
porcukor
100 ml
tej
40 g
liszt
200 ml
csokis krémlikőr
100 g
szoba-hőmérsékletű vaj
Az oldalára
180 g
kókuszreszelék
A tetejére
100 g
fehér csoki apróra törve

A hólabda tésztához a tojások fehérjét habbá verjük. A sárgáját a vaníliás cukorral, a cukorral és a vízzel habosra keverjük. A lisztet összekeverjük a kakaóporral, a sütőporral és a sóval, végül a 3-féle textúrát egy nagy tálban óvatosan összeforgatjuk, nehogy a fehérjehab összetörjön. A piskótatésztát sütőpapírral borított, 20 x 28 cm-es tepsibe öntjük, elegyengetjük a tetejét, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt készre sütjük. 

A krémhez a sárgáját elkeverjük a vaníliás cukorral és a porcukorral, majd folyamatos keverés közben hozzáadjuk a tejet, a krémlikőrt és a lisztet. Csomómentesre keverjük, és közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett, puding állagúra sűrítjük, majd teljesen kihűtjük. Mikor kihűlt, robotgéppel kikeverjük, és hozzáadagoljuk a szoba-hőmérsékletű vajat. 

A piskótát hosszában kettévágjuk, 4-5 cm átmérőjű szaggatóval kiszaggatjuk, majd a krémmel két korongot összetapasztunk, megkenjük az oldalait is a krémmel, és megforgatjuk kókuszreszelékben. 

A tetejére vízgőz felett felolvasztott fehér csokit csurgatunk, és legalább pár órára hűtőbe rakjuk, hogy összeérjenek az ízek.

Baileyses krémmel töltött hólabda
Baileyses krémmel töltött hólabda

Még több krémlikőrös recept:

Csokis pite baileyses krémmel

Baileyses krémmel töltött kókuszkocka

Baileys-krémes képviselőfánk

Ha tetszett a baileyses krémmel töltött hólabda receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése