A tömlős sajtos sütőtökkrémleves recepthez először a sütőtököt meghámozzuk, kiszedjük a magokat belőle, és 2 cm-es kockákra vágjuk. A vörös- és fokhagymát apróra vágjuk, és egy lábasban üvegesre pirítjuk az olajon, majd mehetnek rá a sütőtökkockák, amikkel szintén 2 percig pirítjuk. Felöntjük a vízzel vagy alaplével, sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk a szerecsendiót, és kb. 20 perc alatt puhára főzzük a sütőtököt.
Mikor ezzel megvagyunk, botmixerrel lekrémesítjük, majd belekeverjük a tömlős sajtot, és egyet forralunk még rajta. Ha igazán selymes levest szeretnénk, egy szűrőn még átpasszírozzuk a levest, és ezután már tálalhatjuk is, egy kevés frissen aprított újhagymazölddel megszórva.

- Elkészítési idő: 45 perc
Imádjuk a sütőtököt, így nem csoda, hogy rengeteg kaját készítünk belőle, amikor szezonja van. Ha nektek is a kedvenc alapanyagaitok közé tartozik, akkor ezeket a recepteket is próbáljátok ki belőle:
Sütőtökös-spenótos csiga leveles tésztából




