Tészták

Tonhalas-olívásrakotttészta

Tonhalas-olívás rakott tészta

Hozzávalók
300 g
durumtészta
(fusilli)
só, bors
2 ek
olívaolaj
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
2 ek
sűrített paradicsom
500 g
passata
50 ml
víz
1 tk
morzsolt bazsalikom
1 tk
morzsolt kakukkfű
1 tk
morzsolt oregánó
1 tk
100 g
magozott fekete olívabogyó
4 konzerv
olívaolajos tonhal
(80 g-os kiszerelés)
100 g
reszelt mozzarella
0.5 csokor
petrezselyem

Elkészítés

A tonhalas rakott tészta elkészítésének első lépése, hogy a tésztát lobogó, sós vízben al dentére, azaz fogkeményre főzzük a csomagoláson feltüntetett idő alatt.

Közben egy mélyebb serpenyőben üvegesre pirítjuk az olívaolajon a finomra vágott vörös- és fokhagymát. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és a passatát, majd felöntjük a vízzel. Beleszórjuk a fűszereket és sózzuk, borsozzuk. 

5 perc főzés után hozzáadjuk az olívabogyót és a leszűrt tésztát. Belekeverjük a lecsöpögtetett tonhalat is, alaposan összeforgatjuk, majd az egészet egy tepsibe simítjuk. A tetejét megszórjuk reszelt mozzarellával, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt összesütjük. Tálaláskor megszórjuk a tetejét aprított petrezselyemmel, és kész is vagyunk. 

tonhalas-rakott-teszta
Tonhalas-olívás rakott tészta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 15 perc
  • Sütési idő: 20 perc

Tésztaimádó vagy? Akkor jó helyen jársz, máris itt van még három szuper recept:

Spenótos-kukoricás tészta mascarponéval

Kakukkfüves-gombás cacio e pepe

Barnított vajas, fokhagymás pappardelle gombával

www.streetkitchen.hu

Ha nem vagy kifejezetten halfanatikus, vagy már uncsi a paradicsomszószból a bolognai ragu, akkor ezt a receptet mindenképp próbáld ki! A gazdag fűszerezés igazán feldobja a tonhalat. Ráadásul igazán színes és tartalmas ez a fogás beltartalmi értékét tekintve is, az alaptalanul megbélyegzett tésztakörettel együtt.

Hozzávalók

4 főre
300 g
durumtészta
(fusilli)
só, bors
2 ek
olívaolaj
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
2 ek
sűrített paradicsom
500 g
passata
50 ml
víz
1 tk
morzsolt bazsalikom
1 tk
morzsolt kakukkfű
1 tk
morzsolt oregánó
1 tk
100 g
magozott fekete olívabogyó
4 konzerv
olívaolajos tonhal
(80 g-os kiszerelés)
100 g
reszelt mozzarella
0.5 csokor
petrezselyem

A tonhalas rakott tészta elkészítésének első lépése, hogy a tésztát lobogó, sós vízben al dentére, azaz fogkeményre főzzük a csomagoláson feltüntetett idő alatt.

Közben egy mélyebb serpenyőben üvegesre pirítjuk az olívaolajon a finomra vágott vörös- és fokhagymát. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és a passatát, majd felöntjük a vízzel. Beleszórjuk a fűszereket és sózzuk, borsozzuk. 

5 perc főzés után hozzáadjuk az olívabogyót és a leszűrt tésztát. Belekeverjük a lecsöpögtetett tonhalat is, alaposan összeforgatjuk, majd az egészet egy tepsibe simítjuk. A tetejét megszórjuk reszelt mozzarellával, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt összesütjük. Tálaláskor megszórjuk a tetejét aprított petrezselyemmel, és kész is vagyunk. 

tonhalas-rakott-teszta
Tonhalas-olívás rakott tészta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 15 perc
  • Sütési idő: 20 perc

Tésztaimádó vagy? Akkor jó helyen jársz, máris itt van még három szuper recept:

Spenótos-kukoricás tészta mascarponéval

Kakukkfüves-gombás cacio e pepe

Barnított vajas, fokhagymás pappardelle gombával

Ha tetszett a Tonhalas-olívás rakott tészta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept