Gyors tészták

Tonhalkrémesrakotttészta

Tonhalkrémes rakott tészta

Hozzávalók
60 g
vaj
500 g
rigatoni
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
40 g
finomliszt
600 ml
tej
só, bors
250 g
cheddar sajt
320 g
konzerv tonhal
150 g
fagyasztott zöldborsó
2 tk
fokhagymapor
330 g
konzerv kukorica
1 csokor
petrezselyem

Elkészítés

A tonhalkrémes rakott tészta elkészítéséhez sós, lobogó vízben felrakjuk főni a tésztát, és 7 perc alatt megfőzzük. Közben elkészítjük a krémet, amihez először felolvasztjuk a vajat egy lábasban, majd közepes lángon lepirítjuk benne a finomra aprított vöröshagymát. Mikor a hagyma megpuhult, megszórjuk a liszttel, elkeverjük, és folyamatos kevergetés mellett felöntjük a tejjel. (Használjunk habverőt, hogy csomómentesre tudjuk keverni.) Sózzuk, borsozzuk és várunk, míg kissé besűrűsödik.

Lereszeljük a sajtot, a háromnegyedét apránként hozzáadagoljuk a besameles alapunkhoz, és addig főzzük, míg az összes sajt felolvadt benne. Lehúzzuk a tűzről, belekanalazzuk a tonhalat és elkeverjük.

A kifőtt tésztát beleöntjük egy 24 x 30 cm-es tepsibe, nyakon öntjük a tonhalas besamellel, és mehet rá a zöldborsó, a fokhagymapor, a kukorica és az aprított petrezselyem is. Az egészet alaposan elkeverjük a tepsiben, hogy mindenhol érje a tésztát a szósz. Elegyengetjük, a tetejére szórjuk a maradék sajtot, majd 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.

tonhalkremes-rakott-teszta
Tonhalkrémes rakott tészta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 25 perc
  • Sütési idő: 30 perc

Még több megúszós tészta:

Zöldséges tésztasaláta

Egylábasos mexikói csirkés tészta

Tojásos tészta csemegeuborkával

www.streetkitchen.hu

A rakott tészták már magukban a legjobb kaják közé sorolhatóak. Ez a tonhalas változat viszont szerintem magasan viszi a prímet!

Hozzávalók

6 főre
60 g
vaj
500 g
rigatoni
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
40 g
finomliszt
600 ml
tej
só, bors
250 g
cheddar sajt
320 g
konzerv tonhal
150 g
fagyasztott zöldborsó
2 tk
fokhagymapor
330 g
konzerv kukorica
1 csokor
petrezselyem

A tonhalkrémes rakott tészta elkészítéséhez sós, lobogó vízben felrakjuk főni a tésztát, és 7 perc alatt megfőzzük. Közben elkészítjük a krémet, amihez először felolvasztjuk a vajat egy lábasban, majd közepes lángon lepirítjuk benne a finomra aprított vöröshagymát. Mikor a hagyma megpuhult, megszórjuk a liszttel, elkeverjük, és folyamatos kevergetés mellett felöntjük a tejjel. (Használjunk habverőt, hogy csomómentesre tudjuk keverni.) Sózzuk, borsozzuk és várunk, míg kissé besűrűsödik.

Lereszeljük a sajtot, a háromnegyedét apránként hozzáadagoljuk a besameles alapunkhoz, és addig főzzük, míg az összes sajt felolvadt benne. Lehúzzuk a tűzről, belekanalazzuk a tonhalat és elkeverjük.

A kifőtt tésztát beleöntjük egy 24 x 30 cm-es tepsibe, nyakon öntjük a tonhalas besamellel, és mehet rá a zöldborsó, a fokhagymapor, a kukorica és az aprított petrezselyem is. Az egészet alaposan elkeverjük a tepsiben, hogy mindenhol érje a tésztát a szósz. Elegyengetjük, a tetejére szórjuk a maradék sajtot, majd 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.

tonhalkremes-rakott-teszta
Tonhalkrémes rakott tészta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 25 perc
  • Sütési idő: 30 perc

Még több megúszós tészta:

Zöldséges tésztasaláta

Egylábasos mexikói csirkés tészta

Tojásos tészta csemegeuborkával

Ha tetszett a Tonhalkrémes rakott tészta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept