Halételek

Tonhaltatár

Tonhaltatár

Hozzávalók
A tonhalas réteghez
300 g
vörös tonhal
só, bors
1 mk
kristálycukor
0.5 db
lime
2 ek
szójaszósz
2 ek
szezámolaj
1 mk
gyömbérpor
Az avokádós réteghez
1 db
avokádó
1 csipet
chilipehely
0.25 db
lime leve
2 tk
szezámmag
A tálaláshoz
8 db
színes koktélparadicsom
8 db
kaprigyümölcs
2 tk
kaviár
6 szál
koriander
2 mk
szezámmag
6 szelet
pirítós

Elkészítés

A tonhaltatár elkészítéséhez a tonhalat kb. 0,5 cm-es kockákra vágjuk és egy tálba tesszük. Sózzuk, borsozzuk, ízesítjük a cukorral, a lime reszelt héjával és a kifacsart levével, a szójaszósszal, a szezámolajjal és a gyömbérporral, majd az egészet összekeverjük.

Az avokádót szintén kb. 0,5, cm-es kockákra vágjuk, és összekeverjük a chilipehellyel, a lime levével, sózzuk és hozzáadjuk a szezámmagot, és az egészet összekeverjük. 

Egy tányér aljára helyezünk egy kb. 8 cm átmérőjű tálalógyűrűt, az aljába kanalazzuk a tonhal negyedét, majd az avokádó felét, kissé lenyomkodjuk, aztán jöhet még egy réteg tonal.

A tatár tetejét a karikára és cikkekre vágott paradicsommal és a felezett kaprigyümölccsel díszítjük, rákanalazzuk a kaviárt, mellé „salátaként” tálaljuk a koriandert, amire szintén ráhelyezünk pár gerezd kaprigyümölcsöt és karikára vágott paradicsomot. Végül az egészet megszórjuk a szezámmaggal, majd pirítóssal tálaljuk. A másik adaggal pontosan ugyanígy járunk el.

tonhaltatar
Tonhaltatár (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc 

Még több tuti előétel:

Kéksajttal töltött füge

Tapenád, az egyik legmenőbb előétel

Spenótos-krémsajtos lazactekercs

www.streetkitchen.hu

Nem éppen a leghétköznapibb étel, viszont az elkészítése rendkívül egyszerű, az íze pedig fantasztikus. Egy igazi gourmet fogás, ami egy ünnepi menüsorban kiváló előtelként funkcionál majd. Igaz, én vacsorára ettem meg, szóval annak is kiváló. Ha maradt volna, egészen biztos, hogy reggelire is ezt fogyasztom, de túl jó lett…

Hozzávalók

2 főre
A tonhalas réteghez
300 g
vörös tonhal
só, bors
1 mk
kristálycukor
0.5 db
lime
2 ek
szójaszósz
2 ek
szezámolaj
1 mk
gyömbérpor
Az avokádós réteghez
1 db
avokádó
1 csipet
chilipehely
0.25 db
lime leve
2 tk
szezámmag
A tálaláshoz
8 db
színes koktélparadicsom
8 db
kaprigyümölcs
2 tk
kaviár
6 szál
koriander
2 mk
szezámmag
6 szelet
pirítós

A tonhaltatár elkészítéséhez a tonhalat kb. 0,5 cm-es kockákra vágjuk és egy tálba tesszük. Sózzuk, borsozzuk, ízesítjük a cukorral, a lime reszelt héjával és a kifacsart levével, a szójaszósszal, a szezámolajjal és a gyömbérporral, majd az egészet összekeverjük.

Az avokádót szintén kb. 0,5, cm-es kockákra vágjuk, és összekeverjük a chilipehellyel, a lime levével, sózzuk és hozzáadjuk a szezámmagot, és az egészet összekeverjük. 

Egy tányér aljára helyezünk egy kb. 8 cm átmérőjű tálalógyűrűt, az aljába kanalazzuk a tonhal negyedét, majd az avokádó felét, kissé lenyomkodjuk, aztán jöhet még egy réteg tonal.

A tatár tetejét a karikára és cikkekre vágott paradicsommal és a felezett kaprigyümölccsel díszítjük, rákanalazzuk a kaviárt, mellé „salátaként” tálaljuk a koriandert, amire szintén ráhelyezünk pár gerezd kaprigyümölcsöt és karikára vágott paradicsomot. Végül az egészet megszórjuk a szezámmaggal, majd pirítóssal tálaljuk. A másik adaggal pontosan ugyanígy járunk el.

tonhaltatar
Tonhaltatár (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc 

Még több tuti előétel:

Kéksajttal töltött füge

Tapenád, az egyik legmenőbb előétel

Spenótos-krémsajtos lazactekercs

Ha tetszett a Tonhaltatár receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept