Tészták

Toszkáncsirkéstészta

Toszkán csirkés tészta

Hozzávalók
1 ek
vaj
300 g
csirkemell
2 ek
olívaolaj
só, bors
250 g
linguine
1 fej
hagyma
(100 g)
4 gerezd
fokhagyma
100 ml
fehérbor
100 - 150 ml
tészta főzővíz
50 g
olajban eltett szárított paradicsom
100 g
friss bébispenót
300 ml
cukrozatlan habtejszín
50 g
parmezán

Elkészítés

A toszkán csirkés tészta valódi ízvarázs, ami ráadásul könnyel elkészíthető étel.

A csirkemellet kis kockákra vágjuk, és az olajon egy serpenyőben magas lángon elkezdjük lepirítani. Sózzuk, borsozzuk, közben a tésztát bő, sós vízben al dentére főzzük, ezután leszűrjük úgy, hogy megtartjuk a főzővizét.

Az apróra vágott hagymát és fokhagymát hozzáadjuk a piruló csirkéhez, majd a vajat is. Lepirítjuk, majd felöntjük a fehérborral és hagyjuk, hogy elpárologjon. Öntünk bele a félretett főzővízből, belerakjuk a kis kockákra vágott szárított paradicsomot és a spenótot. Ha összeesett a spenót, beleöntjük a tejszínt, összeforraljuk, végül hozzáadjuk a tésztát és a reszelt parmezánt. Hagyjuk, hogy összeforrjon és meg is vagyunk.

  • Elkészítési idő: 20 perc
toszkan-csirkes-teszta
Toszkán csirkés tészta (Fotó: Street Kitchen)

Tészta és csirke, a tuti kombó:

Zé-féle tejszínes-csirkés tészta

Fűszeres csirkés tészta

Tejszínes-gombás-csirkés tészta

www.streetkitchen.hu

Imádom ezt a tésztát. A parmezán és a szárított paradicsom egy igazi ízbomba együtt, amit ellensúlyoz egy picit a tejszín krémessége.

Hozzávalók

4 főre
1 ek
vaj
300 g
csirkemell
2 ek
olívaolaj
só, bors
250 g
linguine
1 fej
hagyma
(100 g)
4 gerezd
fokhagyma
100 ml
fehérbor
100 - 150 ml
tészta főzővíz
50 g
olajban eltett szárított paradicsom
100 g
friss bébispenót
300 ml
cukrozatlan habtejszín
50 g
parmezán

A toszkán csirkés tészta valódi ízvarázs, ami ráadásul könnyel elkészíthető étel.

A csirkemellet kis kockákra vágjuk, és az olajon egy serpenyőben magas lángon elkezdjük lepirítani. Sózzuk, borsozzuk, közben a tésztát bő, sós vízben al dentére főzzük, ezután leszűrjük úgy, hogy megtartjuk a főzővizét.

Az apróra vágott hagymát és fokhagymát hozzáadjuk a piruló csirkéhez, majd a vajat is. Lepirítjuk, majd felöntjük a fehérborral és hagyjuk, hogy elpárologjon. Öntünk bele a félretett főzővízből, belerakjuk a kis kockákra vágott szárított paradicsomot és a spenótot. Ha összeesett a spenót, beleöntjük a tejszínt, összeforraljuk, végül hozzáadjuk a tésztát és a reszelt parmezánt. Hagyjuk, hogy összeforrjon és meg is vagyunk.

  • Elkészítési idő: 20 perc
toszkan-csirkes-teszta
Toszkán csirkés tészta (Fotó: Street Kitchen)

Tészta és csirke, a tuti kombó:

Zé-féle tejszínes-csirkés tészta

Fűszeres csirkés tészta

Tejszínes-gombás-csirkés tészta

Ha tetszett a Toszkán csirkés tészta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept