A toszkán csirkés tészta valódi ízvarázs, ami ráadásul könnyel elkészíthető étel.
A csirkemellet kis kockákra vágjuk, és az olajon egy serpenyőben magas lángon elkezdjük lepirítani. Sózzuk, borsozzuk, közben a tésztát bő, sós vízben al dentére főzzük, ezután leszűrjük úgy, hogy megtartjuk a főzővizét.
Az apróra vágott hagymát és fokhagymát hozzáadjuk a piruló csirkéhez, majd a vajat is. Lepirítjuk, majd felöntjük a fehérborral és hagyjuk, hogy elpárologjon. Öntünk bele a félretett főzővízből, belerakjuk a kis kockákra vágott szárított paradicsomot és a spenótot. Ha összeesett a spenót, beleöntjük a tejszínt, összeforraljuk, végül hozzáadjuk a tésztát és a reszelt parmezánt. Hagyjuk, hogy összeforrjon és meg is vagyunk.
- Elkészítési idő: 20 perc
