Fantasztikus desszertek

Tripláneprestiramisu

Triplán epres tiramisu

Hozzávalók
A krémhez
3 db
tojás
120 g
kristálycukor
500 g
mascarpone
A piskótákhoz
200 ml
eperlé
200 g
eperlekvár
kb. 25 db babapiskóta
A rétegek közé
kakaópor
150 g
friss eper

Elkészítés

A triplán epres tiramisu elkészítését a krémmel kezdjük. Ehhez a tojásokat és cukrot összekeverjük, és vízgőz fölött jól felmelegítjük, majd magas fokozaton kihűlésig habosítjuk. A krémbe keverjük a mascarponét is. 

A tál aljára kenünk egy kevés krémet, majd jöhet a tál szélére pár eperszelet, aztán egy sor eperlével elkevert eperlekvárba áztatott babapiskóta, majd krém, egy réteg kakaópor, babapiskóta, krém, és így tovább, amíg elfogynak a hozzávalók. A tetejére zárásként egy réteg krém és kakaópor kerüljön. Legalább 3-4 órára hűtőbe rakjuk, hogy szépen megdermedjen, és összeérjenek az ízek.

triplan-epres-tiramisu1
Triplán epres tiramisu (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 35-40 perc
  • Hűtési idő: min. 3-4 óra

Ti is alig vártátok már az eperszezont? Végre itt az idő, hogy újra elkészítsük az összes kedvenc édességünket epres verzióban is! A pohárkrémektől kezdve a palacsintán és a gofrin át egészen a tortákig minden desszertbe szuperül passzolnak a piros szemek. Ha tetszett a triplán epres tiramisu receptje, akkor feltétlenül próbáld ki ezeket az epres sütiket is:

Epres-túrós palacsinta

Bazsalikomos-epres sajttorta blondie

Cukormentes epres sajttorta

www.streetkitchen.hu

Habár számtalan tiramisureceptünk van már az oldalon, de szerintem tiramisuból sosem elég, így hát itt van egy újabb, kávé nélküli, epres verzió!

Hozzávalók

1 20 cm átmérőjű, magas falú tálhoz
A krémhez
3 db
tojás
120 g
kristálycukor
500 g
mascarpone
A piskótákhoz
200 ml
eperlé
200 g
eperlekvár
kb. 25 db babapiskóta
A rétegek közé
kakaópor
150 g
friss eper

A triplán epres tiramisu elkészítését a krémmel kezdjük. Ehhez a tojásokat és cukrot összekeverjük, és vízgőz fölött jól felmelegítjük, majd magas fokozaton kihűlésig habosítjuk. A krémbe keverjük a mascarponét is. 

A tál aljára kenünk egy kevés krémet, majd jöhet a tál szélére pár eperszelet, aztán egy sor eperlével elkevert eperlekvárba áztatott babapiskóta, majd krém, egy réteg kakaópor, babapiskóta, krém, és így tovább, amíg elfogynak a hozzávalók. A tetejére zárásként egy réteg krém és kakaópor kerüljön. Legalább 3-4 órára hűtőbe rakjuk, hogy szépen megdermedjen, és összeérjenek az ízek.

triplan-epres-tiramisu1
Triplán epres tiramisu (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 35-40 perc
  • Hűtési idő: min. 3-4 óra

Ti is alig vártátok már az eperszezont? Végre itt az idő, hogy újra elkészítsük az összes kedvenc édességünket epres verzióban is! A pohárkrémektől kezdve a palacsintán és a gofrin át egészen a tortákig minden desszertbe szuperül passzolnak a piros szemek. Ha tetszett a triplán epres tiramisu receptje, akkor feltétlenül próbáld ki ezeket az epres sütiket is:

Epres-túrós palacsinta

Bazsalikomos-epres sajttorta blondie

Cukormentes epres sajttorta

Ha tetszett a Triplán epres tiramisu receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept