Karácsonyi köretek

Túrós-kolbászosrétes

Túrós-kolbászos rétes

Hozzávalók
120 g
vaj
(olvasztott)
A töltelékhez
450 g
paprikás kolbász
500 g
rögös túró
só, bors
2 - 3 gerezd
fokhagyma
4 ek
tejföl
1 db
tojás
1 csokor
kapor
Az összeállításhoz
12 db
réteslap
1 db
tojássárgája

Elkészítés

A túrós-kolbászos réteshez először a kolbászt felszeleteljük, megpirítjuk egy serpenyőben, kiszedjük, a zsírja nélkül lezúzzuk egy aprítógépben, majd hagyjuk szoba-hőmérsékletűre hűlni.

A túrót áttörjük, sózzuk, borsozzuk, belenyomjuk a megtisztított fokhagymát, összekeverjük a kolbászmorzsával, a tejföllel, a tojással és az apróra vágott kaporral.

6-6 réteslapot vékonyan megkenünk olvasztott vajjal, és egymásra fektetjük őket egy konyharuhára, hogy majd könnyen fel tudjuk tekerni. A hosszabb oldaluk mentén elosztva a lapokra kanalazzuk a tölteléket, óvatosan feltekerjük, és egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a két rudat. Tojássárgájával megkenjük a tetejüket, és 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük a réteseket.

Elkészítési idő: 60 perc

kolbászos rétes
Túrós-kolbászos rétes

Még több ünnepi sós rétes:

Vegán rétes vörösboros szósszal

Káposztás rétes

www.streetkitchen.hu

Már a túró-kapor kombó is elég jól hangzik, de ha felturbózzuk pirított kolbásszal, akkor végül is kész a tökéletes túrós rétes. Rengeteg fokhagymával az igazi, de ha nem szereted, használhatsz fokhagymaport is, persze csak ha az „egyszerűbb jobb” elv szerint sütsz.

Hozzávalók

2 réteshez
120 g
vaj
(olvasztott)
A töltelékhez
450 g
paprikás kolbász
500 g
rögös túró
só, bors
2 - 3 gerezd
fokhagyma
4 ek
tejföl
1 db
tojás
1 csokor
kapor
Az összeállításhoz
12 db
réteslap
1 db
tojássárgája

A túrós-kolbászos réteshez először a kolbászt felszeleteljük, megpirítjuk egy serpenyőben, kiszedjük, a zsírja nélkül lezúzzuk egy aprítógépben, majd hagyjuk szoba-hőmérsékletűre hűlni.

A túrót áttörjük, sózzuk, borsozzuk, belenyomjuk a megtisztított fokhagymát, összekeverjük a kolbászmorzsával, a tejföllel, a tojással és az apróra vágott kaporral.

6-6 réteslapot vékonyan megkenünk olvasztott vajjal, és egymásra fektetjük őket egy konyharuhára, hogy majd könnyen fel tudjuk tekerni. A hosszabb oldaluk mentén elosztva a lapokra kanalazzuk a tölteléket, óvatosan feltekerjük, és egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a két rudat. Tojássárgájával megkenjük a tetejüket, és 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük a réteseket.

Elkészítési idő: 60 perc

kolbászos rétes
Túrós-kolbászos rétes

Még több ünnepi sós rétes:

Vegán rétes vörösboros szósszal

Káposztás rétes

Ha tetszett a Túrós-kolbászos rétes receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept