Fantasztikus desszertek

Túróspiskótaszilvával

Túrós piskóta szilvával

Hozzávalók
3 db
tojás
300 g
porcukor
1 csomag
bourbon vaníliás cukor
(8 g)
1 csipet
őrölt fahéj
1 db
citrom reszelt héja
250 g
krémes tehéntúró
175 g
tejföl
100 ml
étolaj
300 g
finomliszt
1 csomag
sütőpor
(12 g)
500 g
szilva
A tálaláshoz
3 tk
porcukor
1 tk
őrölt fahéj
(elhagyható)

Elkészítés

A túrós piskótához először a tojásokat egy keverőtálba ütjük, majd egy kisebb tálban a porcukrot összekeverjük a vaníliás cukorral, a fahéjjal és a citrom reszelt héjával. A cukros keveréket a tojásokhoz adjuk és robotgéppel kihabosítjuk. Beleöntjük a krémtúrót, a tejfölt és az olajat, ezután alaposan elkeverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és ezt is a masszához keverjük. 

A tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. A szilvákat kimagozzuk és felcikkezzük, majd a tészta tetejére dobáljuk, és 180 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső programmal, 25-30 percig sütjük, amíg aranybarna nem lesz. Ha megsült, kicsit várunk, hogy kihűljön a sütink, majd felkockázzuk és ízlés szerint sima vagy fahéjas porcukorral megszórva tálaljuk.

turos-piskota-szilvaval
Túrós piskóta szilvával (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc
  • Sütési idő: 25-30 perc

Imádjuk a szilvás sütiket! Az ősz elengedhetetlen kelléke egy szelet omlós pite vagy piskóta, amiben ott lapul a roppanós szilva is. Ha te is hasonlóan érzel, nézz rá ezekre a süteményekre is:

Cukormentes szilvás pite

Szilvás papucs

Szilvás-gyömbéres süti

www.streetkitchen.hu

A Szilvás receptek támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

Ahogy beköszönt az ősz, előkerülnek a szilvás sütik. Veres Dorina készített egy szuper túrós piskótát, ami telis-tele van gyümölccsel és persze a fahéj sem hiányozhat belőle.

Hozzávalók

1 30x40cm-es tepsihez
3 db
tojás
300 g
porcukor
1 csomag
bourbon vaníliás cukor
(8 g)
1 csipet
őrölt fahéj
1 db
citrom reszelt héja
250 g
krémes tehéntúró
175 g
tejföl
100 ml
étolaj
300 g
finomliszt
1 csomag
sütőpor
(12 g)
500 g
szilva
A tálaláshoz
3 tk
porcukor
1 tk
őrölt fahéj
(elhagyható)

A túrós piskótához először a tojásokat egy keverőtálba ütjük, majd egy kisebb tálban a porcukrot összekeverjük a vaníliás cukorral, a fahéjjal és a citrom reszelt héjával. A cukros keveréket a tojásokhoz adjuk és robotgéppel kihabosítjuk. Beleöntjük a krémtúrót, a tejfölt és az olajat, ezután alaposan elkeverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és ezt is a masszához keverjük. 

A tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. A szilvákat kimagozzuk és felcikkezzük, majd a tészta tetejére dobáljuk, és 180 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső programmal, 25-30 percig sütjük, amíg aranybarna nem lesz. Ha megsült, kicsit várunk, hogy kihűljön a sütink, majd felkockázzuk és ízlés szerint sima vagy fahéjas porcukorral megszórva tálaljuk.

turos-piskota-szilvaval
Túrós piskóta szilvával (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc
  • Sütési idő: 25-30 perc

Imádjuk a szilvás sütiket! Az ősz elengedhetetlen kelléke egy szelet omlós pite vagy piskóta, amiben ott lapul a roppanós szilva is. Ha te is hasonlóan érzel, nézz rá ezekre a süteményekre is:

Cukormentes szilvás pite

Szilvás papucs

Szilvás-gyömbéres süti

Ha tetszett a Túrós piskóta szilvával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept