A túrós-sajtos rúd épp ugyanolyan jó vendégvárónak, mint szimpla nasinak! Első lépésként a tésztához a lisztet, a vajat, a túrót, az élesztőt, a tojásokat és a sót egy keverőtálba tesszük, alaposan összegyúrjuk és letakarva 30 percet pihentetjük langyos helyen. Amint letelt az idő, a tésztát lisztezett felületen 1 cm-es vastagságúra nyújtjuk. Megkenjük a tetejét felvert tojással és beborítjuk a reszelt sajttal.
Derelye- vagy pizzavágó segítségével kb. 1 cm vastag és 10 cm hosszú csíkokat vágunk belőle. Egy sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a rudakat, és 190 fokra előmelegített sütőbe tesszük 15-20 percre, míg szépen meg nem pirul a tetején a sajt. Miután hűlt egy kicsit, már indulhat is a ropogtatás!
Bátran variáljátok a feltéteket, a rudakat megszórhatjátok például szezámmaggal, mákkal, nagy szemű tengeri sóval vagy akár egész köménymaggal is, így újabb és újabb arcát fedezhetitek fel ennek az isteni nasinak.

- Elkészítési idő: 20 perc
- Pihentetési idő: 30 perc
- Sütési idő: 15-20 perc