Pékség

Túrós-sajtosrúd

Túrós-sajtos rúd

Hozzávalók
500 g
finomliszt + a nyújtáshoz
250 g
olvasztott vaj
400 g
túró
1 csomag
instant élesztő
(7 g-os kiszerelés)
2 db
tojás
1 ek
A tetejére
1 db
tojás
250 g
trappista sajt

Elkészítés

A túrós-sajtos rúd épp ugyanolyan jó vendégvárónak, mint szimpla nasinak! Első lépésként a tésztához a lisztet, a vajat, a túrót, az élesztőt, a tojásokat és a sót egy keverőtálba tesszük, alaposan összegyúrjuk és letakarva 30 percet pihentetjük langyos helyen. Amint letelt az idő, a tésztát lisztezett felületen 1 cm-es vastagságúra nyújtjuk. Megkenjük a tetejét felvert tojással és beborítjuk a reszelt sajttal. 

Derelye- vagy pizzavágó segítségével kb. 1 cm vastag és 10 cm hosszú csíkokat vágunk belőle. Egy sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a rudakat, és 190 fokra előmelegített sütőbe tesszük 15-20 percre, míg szépen meg nem pirul a tetején a sajt. Miután hűlt egy kicsit, már indulhat is a ropogtatás!

Bátran variáljátok a feltéteket, a rudakat megszórhatjátok például szezámmaggal, mákkal, nagy szemű tengeri sóval vagy akár egész köménymaggal is, így újabb és újabb arcát fedezhetitek fel ennek az isteni nasinak.

turos-sajtos-rud-2
Túrós-sajtos rúd (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc
  • Pihentetési idő: 30 perc
  • Sütési idő: 15-20 perc

Ha létezik házi nasi, amivel tényleg óriási kihívás leállni, akkor az a sajtos rúd! Aki egyszer elkezdi a ropogtatást, az tuti nem hagyja abba, amíg el nem ér az utolsó rúdhoz. Aztán jöhet az utánpótlás! :D Még több izgalmas sajtos rúd vár az oldalunkon:

Feta sajtos rúd

Gluténmentes sajtos rúd

Tökmagos-füstöltsajtos rúd

www.streetkitchen.hu

Azt hiszem, hogy ezt a nasit senkinek sem kell bemutatni, és valószínűleg sütni sem lehet belőle annyit, hogy elég legyen… A kedvenc soridhoz pont tökéletes lesz!

Hozzávalók

60 - 70 db rúdhoz
500 g
finomliszt + a nyújtáshoz
250 g
olvasztott vaj
400 g
túró
1 csomag
instant élesztő
(7 g-os kiszerelés)
2 db
tojás
1 ek
A tetejére
1 db
tojás
250 g
trappista sajt

A túrós-sajtos rúd épp ugyanolyan jó vendégvárónak, mint szimpla nasinak! Első lépésként a tésztához a lisztet, a vajat, a túrót, az élesztőt, a tojásokat és a sót egy keverőtálba tesszük, alaposan összegyúrjuk és letakarva 30 percet pihentetjük langyos helyen. Amint letelt az idő, a tésztát lisztezett felületen 1 cm-es vastagságúra nyújtjuk. Megkenjük a tetejét felvert tojással és beborítjuk a reszelt sajttal. 

Derelye- vagy pizzavágó segítségével kb. 1 cm vastag és 10 cm hosszú csíkokat vágunk belőle. Egy sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a rudakat, és 190 fokra előmelegített sütőbe tesszük 15-20 percre, míg szépen meg nem pirul a tetején a sajt. Miután hűlt egy kicsit, már indulhat is a ropogtatás!

Bátran variáljátok a feltéteket, a rudakat megszórhatjátok például szezámmaggal, mákkal, nagy szemű tengeri sóval vagy akár egész köménymaggal is, így újabb és újabb arcát fedezhetitek fel ennek az isteni nasinak.

turos-sajtos-rud-2
Túrós-sajtos rúd (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc
  • Pihentetési idő: 30 perc
  • Sütési idő: 15-20 perc

Ha létezik házi nasi, amivel tényleg óriási kihívás leállni, akkor az a sajtos rúd! Aki egyszer elkezdi a ropogtatást, az tuti nem hagyja abba, amíg el nem ér az utolsó rúdhoz. Aztán jöhet az utánpótlás! :D Még több izgalmas sajtos rúd vár az oldalunkon:

Feta sajtos rúd

Gluténmentes sajtos rúd

Tökmagos-füstöltsajtos rúd

Ha tetszett a Túrós-sajtos rúd receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept