Alapreceptek

Uborkasaláta

Uborkasaláta

Hozzávalók
1 db
kígyóuborka
(300 g/db)
1 ek
fűszerpaprika
30 ml
10%-os ecet
150 ml
víz
1 ek
porcukor
2 gerezd
reszelt fokhagyma
só, bors

Elkészítés

Az uborkasaláta első lépéseként a kígyóuborkát mandolin segítségével vékonyan felszeleteljük és egy tálba tesszük. Megszórjuk a fűszerpaprikával, hozzáadjuk az ecetet, a vizet, a porcukrot és a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és alaposan elkeverjük. Akár azonnal is fogyasztható, de ha még jobb ízélményre vágyunk, érdemes minimum 30 percet állni hagyni. 

uborkasalata
Uborkasaláta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 5 perc
  • Pihentetés: 30 perc

Az uborkasaláta elmaradhatatlan eleme a vasárnapi ebédeknek, de az ünnepekkor megpakolt asztalokról sem hiányozhat. Ahány ház, annyi szokás, készíthetitek tejfölösen, ecetesen, de akár joghurttal is. A mi verziónkat a piros fűszerpaprika teszi igazán magyarossá, aminek köszönhetően remekül passzol kedvenc kajáinkhoz, mint a pörkölt vagy a klasszik vasárnapi rántott hús. Ezekhez a receptekhez kötelező kipróbálni:

A tökéletes rántott karaj

Zsolti-féle mohácsi pörkölt kovászos cipóban

Lajos-féle klasszikus csirkepaprikás galuskával

Csülök-köröm pörkölt, ahogy a nagyi készíti

www.streetkitchen.hu

Mindannyian imádjuk az ubisalit valami jó kis szaftos kaja mellé, de amúgy én magában is simán befalnám. Ez most nem a tejfölös verzió, hanem az én kedvencem: a fűszerpaprikás! Nulla erőbefektetést igényel és pikk-pakk elkészül.

Hozzávalók

4 főre
1 db
kígyóuborka
(300 g/db)
1 ek
fűszerpaprika
30 ml
10%-os ecet
150 ml
víz
1 ek
porcukor
2 gerezd
reszelt fokhagyma
só, bors

Az uborkasaláta első lépéseként a kígyóuborkát mandolin segítségével vékonyan felszeleteljük és egy tálba tesszük. Megszórjuk a fűszerpaprikával, hozzáadjuk az ecetet, a vizet, a porcukrot és a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és alaposan elkeverjük. Akár azonnal is fogyasztható, de ha még jobb ízélményre vágyunk, érdemes minimum 30 percet állni hagyni. 

uborkasalata
Uborkasaláta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 5 perc
  • Pihentetés: 30 perc

Az uborkasaláta elmaradhatatlan eleme a vasárnapi ebédeknek, de az ünnepekkor megpakolt asztalokról sem hiányozhat. Ahány ház, annyi szokás, készíthetitek tejfölösen, ecetesen, de akár joghurttal is. A mi verziónkat a piros fűszerpaprika teszi igazán magyarossá, aminek köszönhetően remekül passzol kedvenc kajáinkhoz, mint a pörkölt vagy a klasszik vasárnapi rántott hús. Ezekhez a receptekhez kötelező kipróbálni:

A tökéletes rántott karaj

Zsolti-féle mohácsi pörkölt kovászos cipóban

Lajos-féle klasszikus csirkepaprikás galuskával

Csülök-köröm pörkölt, ahogy a nagyi készíti

Ha tetszett az Uborkasaláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept