Az édesburgonyát megmossuk, kicsit megszurkáljuk, és 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg meg nem puhul (45-60 perc között).
Közben megcsináljuk a ragut: üvegesre pároljuk az olívaolajon az apróra vágott hagymát és a felszeletelt fokhagymát, majd mehet rá a felkockázott répa és zeller. Kicsit lepirítjuk, rárakjuk a fűszereket, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük a darabolt paradicsommal és a vízzel. Felforraljuk, és 7-8 perc rotyogtatás után mehet bele a lecsepegtetett fekete bab. Ezután további 7-8 percig rotyogtatjuk.

A guacamoléhoz összetörjük az avokádót, és egy tálban összekeverjük a lime levével és héjával, az apróra vágott lila hagymával és korianderrel, majd sózzuk, borsozzuk.
A megsült édesburikat elfelezzük, 1-1 darabot a tányérra teszünk, erre jöhet a babos ragu, a guacamole, majd a koriander és a paprika.
