Vegán receptek

Vegánjacketpotatofeketebabosraguval

Vegán jacket potato fekete babos raguval

Hozzávalók
2 db
édesburgonya
A raguhoz
2 ek
olívaolaj
1 fej
hagyma
(nagyobb)
4 gerezd
fokhagyma
1 szál
répa
2 szál
zellerszár
2 tk
őrölt kömény
1 csipet
fahéj
(nagy)
1 tk
füstölt paprika
só, bors
1 konzerv
darabolt paradicsom
200 ml
víz
1 konzerv
fekete bab
A guacamoléhoz
2 db
érett avokádó
1 db
lime leve és héja
1 fej
lila hagyma
(kisebb)
1 csokor
friss koriander
só, bors
A tálaláshoz
1 db
piros kaliforniai paprika apróra vágva
1 csokor
friss koriander
(nagy)

Elkészítés

Az édesburgonyát megmossuk, kicsit megszurkáljuk, és 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg meg nem puhul (45-60 perc között).

Közben megcsináljuk a ragut: üvegesre pároljuk az olívaolajon az apróra vágott hagymát és a felszeletelt fokhagymát, majd mehet rá a felkockázott répa és zeller. Kicsit lepirítjuk, rárakjuk a fűszereket, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük a darabolt paradicsommal és a vízzel. Felforraljuk, és 7-8 perc rotyogtatás után mehet bele a lecsepegtetett fekete bab. Ezután további 7-8 percig rotyogtatjuk.

A guacamoléhoz összetörjük az avokádót, és egy tálban összekeverjük a lime levével és héjával, az apróra vágott lila hagymával és korianderrel, majd sózzuk, borsozzuk.

A megsült édesburikat elfelezzük, 1-1 darabot a tányérra teszünk, erre jöhet a babos ragu, a guacamole, majd a koriander és a paprika.

Vegán jacket potato

www.streetkitchen.hu

A jacket potato egy dolog. De, hogy ehhez jön még egy fekete babos ragu. Amit megfejeltünk még guacamoléval is! Hát el tudtok menni emellett?!

pictogram

Vega

pictogram

Gluténmentes

pictogram

Laktózmentes

pictogram

Vegán

Hozzávalók

4 főre
2 db
édesburgonya
A raguhoz
2 ek
olívaolaj
1 fej
hagyma
(nagyobb)
4 gerezd
fokhagyma
1 szál
répa
2 szál
zellerszár
2 tk
őrölt kömény
1 csipet
fahéj
(nagy)
1 tk
füstölt paprika
só, bors
1 konzerv
darabolt paradicsom
200 ml
víz
1 konzerv
fekete bab
A guacamoléhoz
2 db
érett avokádó
1 db
lime leve és héja
1 fej
lila hagyma
(kisebb)
1 csokor
friss koriander
só, bors
A tálaláshoz
1 db
piros kaliforniai paprika apróra vágva
1 csokor
friss koriander
(nagy)

Az édesburgonyát megmossuk, kicsit megszurkáljuk, és 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg meg nem puhul (45-60 perc között).

Közben megcsináljuk a ragut: üvegesre pároljuk az olívaolajon az apróra vágott hagymát és a felszeletelt fokhagymát, majd mehet rá a felkockázott répa és zeller. Kicsit lepirítjuk, rárakjuk a fűszereket, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük a darabolt paradicsommal és a vízzel. Felforraljuk, és 7-8 perc rotyogtatás után mehet bele a lecsepegtetett fekete bab. Ezután további 7-8 percig rotyogtatjuk.

A guacamoléhoz összetörjük az avokádót, és egy tálban összekeverjük a lime levével és héjával, az apróra vágott lila hagymával és korianderrel, majd sózzuk, borsozzuk.

A megsült édesburikat elfelezzük, 1-1 darabot a tányérra teszünk, erre jöhet a babos ragu, a guacamole, majd a koriander és a paprika.

Vegán jacket potato

Ha tetszett a Vegán jacket potato fekete babos raguval receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept