Vegán receptek

Vegánraguvaltöltöttmelegszendvics

Vegán raguval töltött melegszendvics
Vegán raguval töltött melegszendvics tányéron

Hozzávalók
1 csomag
vega bolognai alap
(100 g-os kiszerelés)
450 ml
víz
8 szelet
toastkenyér
100 g
vegán sajt
100 g
savanyított jalapeño
A vegán majonézhez
85 ml
csicseriborsókonzerv-lé
1 tk
mustár
1 tk
10%-os ecet
1 gerezd
fokhagyma
bors
1 tk
szárított bazsalikom
300 ml
étolaj

Elkészítés
  1. Elkészítjük a bolognai szószt. Felforraljuk a vizet, beletesszük az alapot, 2 percig főzzük, majd lehúzzuk a lángról és készen is van.

  2. A vegán majonézhez az olaj kivételével minden összetevőt egy mérőpohárba rakunk és vékony sugárban, lassan hozzácsorgatjuk az olajat, közben botmixerrel összeturmixoljuk, ezzel emulziót hozunk létre.

  3. A toastkenyérre kenünk a vega bolognai raguból, rátesszük a reszelt vegán sajtot, a karikákra vágott jalapeñót, ráborítunk egy másik szelet kenyeret, és süthetjük is a klasszik háromszögszendó-sütőnkkel. A kész melegszendvicset a házi vegán majonézzel együtt tálaljuk. 

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Szerintem nincs olyan alapanyag, ami egy háromszögszendvicsben ne működne jól. Há’ nem? Há’ de! Há’ nem? Há’ de! Há’ nem? Há’ de! 😀

pictogram

Vega

pictogram

Vegán

A vegán raguval töltött melegszendvics az a típusú kaja, ami első harapásra bebizonyítja, hogy hús nélkül is lehet igazán jót és tartalmasat enni. A szaftos bolognai szósz, a krémes házi vegán majonéz és a ropogósra sült kenyér együtt olyan kombinációt ad, amitől nehéz lesz abbahagyni ezt a szendót.

A titok a jól fűszerezett raguban és a házi majonézben rejlik: utóbbi selymesen krémes, az íze pedig szépen kiemeli a paradicsomos ragut. Ha mindez nem lenne elég, akkor a jalapeño karikák egy kis tüzességet visznek a történetbe, a tetején megolvadó vegán sajt pedig gondoskodik arról, hogy minden harapás pont annyira legyen nyúlós és szaftos, mint a klasszikus verziónál. Ez a szendvics megmutatja, mennyire változatos tud lenni a növényi konyha.

Hozzávalók

4 főre
1 csomag
vega bolognai alap
(100 g-os kiszerelés)
450 ml
víz
8 szelet
toastkenyér
100 g
vegán sajt
100 g
savanyított jalapeño
A vegán majonézhez
85 ml
csicseriborsókonzerv-lé
1 tk
mustár
1 tk
10%-os ecet
1 gerezd
fokhagyma
bors
1 tk
szárított bazsalikom
300 ml
étolaj

Elkészítés

  1. Elkészítjük a bolognai szószt. Felforraljuk a vizet, beletesszük az alapot, 2 percig főzzük, majd lehúzzuk a lángról és készen is van.

  2. A vegán majonézhez az olaj kivételével minden összetevőt egy mérőpohárba rakunk és vékony sugárban, lassan hozzácsorgatjuk az olajat, közben botmixerrel összeturmixoljuk, ezzel emulziót hozunk létre.

  3. A toastkenyérre kenünk a vega bolognai raguból, rátesszük a reszelt vegán sajtot, a karikákra vágott jalapeñót, ráborítunk egy másik szelet kenyeret, és süthetjük is a klasszik háromszögszendó-sütőnkkel. A kész melegszendvicset a házi vegán majonézzel együtt tálaljuk. 

Vegán raguval töltött melegszendvics tányéron, jalapenoval, bazsalikomos majonézzel
Vegán raguval töltött melegszendvics (Fotó: Street Kitchen)

A vegán raguval töltött melegszendvics tökéletes gyors vacsorának, cuccos reggelinek, vagy akár vendégváró falatnak is. Kívül aranybarnára pirul, beleharapva pedig kibuggyan a fűszeres ragus töltelék – és ha mellé mártogatsz egy kicsit a házi majonézből, az már csak a hab a tortán.

A vegán raguval töltött melegszendvics után kíváncsi vagy, hogy milyen cuccos vegán kajáink vannak még az SK-n? Íme, három recept, hogy legyen miből válogatni!

Vegán chilis bab házi tortillachipsszel

Vegán vagdalt gombamártással

Vegán burgundi ragu

Ha tetszett a vegán raguval töltött melegszendvics receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése