Vegán receptek

Vegánchilisbabházitortillachipsszel

Vegán chilis bab házi tortillachipsszel

Hozzávalók
4 ek
olaj
1 fej
hagyma
(nagyobb)
3 - 4 gerezd
fokhagyma
só, bors
1 db
kaliforniai paprika
6 - 8 db
olajban eltett, szárított paradicsom
530 g
konzerv lencse
1.5 tk
római kömény
0.5 tk
gyömbérpor
2 tk
őrölt füstölt paprika
0.5 tk
fahéj
0.25 tk
cayenne-bors
1 tk
szárított oregánó
1 tk
0.25 db
citrom héja
680 g
passzírozott paradicsom
400 ml
zöldségalaplé
1 csipet
chipotle chilipehely
(elhagyható)
400 g
konzerv vörösbab
3 - 5
fújásnyi folyékony füst
350 g
konzerv kukorica
0.25 - 0.5 db
lime leve
2 tk
juharszirup
A pico de gallóhoz
3 marék
színes koktélparadicsom
0.5 fej
lila hagyma
1 csokor
koriander
0.25 - 0.5 db
lime leve
só, bors
2 ek
olívaolaj
A tortillához
2 csomag
tortillalap
2 - 3 ek
olívaolaj
só, bors
0.5 tk
cayenne-bors
0.25 - 0.5 db
lime leve

Elkészítés

Vastag falú edényben alaposan felhevítjük az olajat, és néhány percig egy csipet sóval fonnyasztjuk benne a felkockázott hagymát, majd mehet hozzá a szeletelt fokhagyma, a darabolt paprika, illetve a csíkokra vágott aszalt paradicsom is.

Az edénybe kerülő minden új összetevőt kevés sóval megszórunk, így lesz kiegyensúlyozott az étel. Ha megfonnyadtak, kicsit karamellizálódtak a zöldségek, jöhet az átmosott, lecsepegtetett lencse és a fűszerek. Alaposan átkeverjük, rövid párolás után jöhet a passzírozott paradicsom. Kb. 20 percig közepesen alacsony lángon forraljuk, időnként megkeverve. Az alaplevet 3-4 kisebb részletben öntjük az edénybe, mindig akkor, amikor már kicsit sűrűbb a szósz.

Vegán chilis bab házi tortillachipsszel

A tortillalapokat egyenlő méretű cikkekre vágjuk, és egy nagy tálban átforgatjuk az olajjal és a fűszerekkel. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket úgy, hogy a lehető legkevésbé fedjék egymást. 175 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben először 10 percig, majd egy rázás, megfordítás után 2-3 percig sütjük őket. A sütőből kivéve meglocsoljuk lime-lével, és egy tálba szedjük. Ahogy hűl, úgy lesz egyre ropogósabb.

A következő összetevő a bab, amit kb. 15 percig főzünk. Közben 1-2-szer megkóstoljuk a szószt, fűszerekkel és sóval tökéletesítjük. Végül a kukorica is belekerül, amit 10 percig főzünk. A főzés legvégén hozzáadjuk a juharszirupot és a lime-levet.

A pico de gallóhoz apróra vágjuk a hagymát, a koktélparadicsomot és a koriandert, összekeverjük, és kóstolás után sóval, borssal, lime-lével és olívaolajjal ízesítjük.

Tálalásnál a chilis bab tetejére szedünk egy kis pico de gallót, és a fűszeres chipset használjuk kanálnak. :-)

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Ez a recept kötelező a Piedone-rajongóknak, a hús- és növényevőknek, szóval mindenkinek. :-) Pikáns, krémes szósz, frissítő, játékos pico de gallo, éééés megúszós, de házi ropogós tortillachips! Igen, ennek mindnek itt találjátok a receptjét. Ne ijedjetek meg az alapanyaglistától, csak a fűszerek miatt hosszú, egyébként könnyen elkészíthető fogásról van szó. Lássatok is neki, nem fogtok csalódni!

pictogram

Vega

pictogram

Laktózmentes

pictogram

Vegán

Hozzávalók

4 - 6 főre
4 ek
olaj
1 fej
hagyma
(nagyobb)
3 - 4 gerezd
fokhagyma
só, bors
1 db
kaliforniai paprika
6 - 8 db
olajban eltett, szárított paradicsom
530 g
konzerv lencse
1.5 tk
római kömény
0.5 tk
gyömbérpor
2 tk
őrölt füstölt paprika
0.5 tk
fahéj
0.25 tk
cayenne-bors
1 tk
szárított oregánó
1 tk
0.25 db
citrom héja
680 g
passzírozott paradicsom
400 ml
zöldségalaplé
1 csipet
chipotle chilipehely
(elhagyható)
400 g
konzerv vörösbab
3 - 5
fújásnyi folyékony füst
350 g
konzerv kukorica
0.25 - 0.5 db
lime leve
2 tk
juharszirup
A pico de gallóhoz
3 marék
színes koktélparadicsom
0.5 fej
lila hagyma
1 csokor
koriander
0.25 - 0.5 db
lime leve
só, bors
2 ek
olívaolaj
A tortillához
2 csomag
tortillalap
2 - 3 ek
olívaolaj
só, bors
0.5 tk
cayenne-bors
0.25 - 0.5 db
lime leve

Vastag falú edényben alaposan felhevítjük az olajat, és néhány percig egy csipet sóval fonnyasztjuk benne a felkockázott hagymát, majd mehet hozzá a szeletelt fokhagyma, a darabolt paprika, illetve a csíkokra vágott aszalt paradicsom is.

Az edénybe kerülő minden új összetevőt kevés sóval megszórunk, így lesz kiegyensúlyozott az étel. Ha megfonnyadtak, kicsit karamellizálódtak a zöldségek, jöhet az átmosott, lecsepegtetett lencse és a fűszerek. Alaposan átkeverjük, rövid párolás után jöhet a passzírozott paradicsom. Kb. 20 percig közepesen alacsony lángon forraljuk, időnként megkeverve. Az alaplevet 3-4 kisebb részletben öntjük az edénybe, mindig akkor, amikor már kicsit sűrűbb a szósz.

Vegán chilis bab házi tortillachipsszel

A tortillalapokat egyenlő méretű cikkekre vágjuk, és egy nagy tálban átforgatjuk az olajjal és a fűszerekkel. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket úgy, hogy a lehető legkevésbé fedjék egymást. 175 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben először 10 percig, majd egy rázás, megfordítás után 2-3 percig sütjük őket. A sütőből kivéve meglocsoljuk lime-lével, és egy tálba szedjük. Ahogy hűl, úgy lesz egyre ropogósabb.

A következő összetevő a bab, amit kb. 15 percig főzünk. Közben 1-2-szer megkóstoljuk a szószt, fűszerekkel és sóval tökéletesítjük. Végül a kukorica is belekerül, amit 10 percig főzünk. A főzés legvégén hozzáadjuk a juharszirupot és a lime-levet.

A pico de gallóhoz apróra vágjuk a hagymát, a koktélparadicsomot és a koriandert, összekeverjük, és kóstolás után sóval, borssal, lime-lével és olívaolajjal ízesítjük.

Tálalásnál a chilis bab tetejére szedünk egy kis pico de gallót, és a fűszeres chipset használjuk kanálnak. :-)

Ha tetszett a Vegán chilis bab házi tortillachipsszel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept