Vegán receptek

Vegánrakottzöldség

Vegán rakott zöldség

Hozzávalók
250 g
barna rizs
só, bors
3 ek
étolaj
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
4 gerezd
fokhagyma
1 ek
paprikakrém
2 tk
fűszerpaprika
100 g
sűrített paradicsom
500 ml
zöldségalaplé
120 g
vörös lencse
150 g
fagyasztott szálas spenót
200 g
fagyasztott zöldborsó
250 g
fagyasztott zöldbab
3 doboz
vegaföl
(150 g-os kiszerelés)

Elkészítés

A vegán rakott zöldség első lépéseként a barna rizst bő, sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és felhasználásig félrerakjuk. Egy lábasban olajat hevítünk, lepirítjuk rajta a finomra vágott vörös- és fokhagymát, majd lehúzzuk a lángról. Hozzáadjuk a paprikakrémet, a fűszerpaprikát és a sűrített paradicsomot, alaposan elkeverjük, aztán mehet vissza a lángra. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük az alaplével és belerakjuk a vörös lencsét. Alaposan elkeverjük és közepes lángon addig főzzük, míg a lencse megpuhul. Ekkor belekeverjük a fagyasztott spenótot és zöldborsót, és még 2-3 percig főzzük.

A rizst belekanalazzuk egy tepsibe és egyenletesen eloszlatjuk benne. Erre mehet szintén egyenletesen elkenve a vörös lencsés ragu, végül a tetejére pakoljuk a kiolvasztott zöldbabot. A vegafölt kikeverjük, hogy kicsit kenhetőbb állaga legyen és lekenjük vele a rakottas tetejét. 180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük.

Vegán rakott zöldség recept
Vegán rakott zöldség (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1 óra
  • Sütési idő: 40 perc

A vegán rakott zöldség receptje mellett van még más is a tarsolyunkban! Csekkold a többi vega receptünket is!

Vegán rakott karfiol

Vegán rakott hortobágyi palacsinta

Vega rakott krumpli füstölt tofuval

www.streetkitchen.hu

Semmi flancolás, csak egy igazi tápláló, egészséges vacsora, telis-tele zöldségekkel. A tejmentes diétát követőknek is tökéletes választás!

Hozzávalók

1 20 x 30 cm-es tepsihez
250 g
barna rizs
só, bors
3 ek
étolaj
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
4 gerezd
fokhagyma
1 ek
paprikakrém
2 tk
fűszerpaprika
100 g
sűrített paradicsom
500 ml
zöldségalaplé
120 g
vörös lencse
150 g
fagyasztott szálas spenót
200 g
fagyasztott zöldborsó
250 g
fagyasztott zöldbab
3 doboz
vegaföl
(150 g-os kiszerelés)

A vegán rakott zöldség első lépéseként a barna rizst bő, sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és felhasználásig félrerakjuk. Egy lábasban olajat hevítünk, lepirítjuk rajta a finomra vágott vörös- és fokhagymát, majd lehúzzuk a lángról. Hozzáadjuk a paprikakrémet, a fűszerpaprikát és a sűrített paradicsomot, alaposan elkeverjük, aztán mehet vissza a lángra. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük az alaplével és belerakjuk a vörös lencsét. Alaposan elkeverjük és közepes lángon addig főzzük, míg a lencse megpuhul. Ekkor belekeverjük a fagyasztott spenótot és zöldborsót, és még 2-3 percig főzzük.

A rizst belekanalazzuk egy tepsibe és egyenletesen eloszlatjuk benne. Erre mehet szintén egyenletesen elkenve a vörös lencsés ragu, végül a tetejére pakoljuk a kiolvasztott zöldbabot. A vegafölt kikeverjük, hogy kicsit kenhetőbb állaga legyen és lekenjük vele a rakottas tetejét. 180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük.

Vegán rakott zöldség recept
Vegán rakott zöldség (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1 óra
  • Sütési idő: 40 perc

A vegán rakott zöldség receptje mellett van még más is a tarsolyunkban! Csekkold a többi vega receptünket is!

Vegán rakott karfiol

Vegán rakott hortobágyi palacsinta

Vega rakott krumpli füstölt tofuval

Ha tetszett a Vegán rakott zöldség receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept