A vegán rakott zöldség első lépéseként a barna rizst bő, sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és felhasználásig félrerakjuk. Egy lábasban olajat hevítünk, lepirítjuk rajta a finomra vágott vörös- és fokhagymát, majd lehúzzuk a lángról. Hozzáadjuk a paprikakrémet, a fűszerpaprikát és a sűrített paradicsomot, alaposan elkeverjük, aztán mehet vissza a lángra. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük az alaplével és belerakjuk a vörös lencsét. Alaposan elkeverjük és közepes lángon addig főzzük, míg a lencse megpuhul. Ekkor belekeverjük a fagyasztott spenótot és zöldborsót, és még 2-3 percig főzzük.
A rizst belekanalazzuk egy tepsibe és egyenletesen eloszlatjuk benne. Erre mehet szintén egyenletesen elkenve a vörös lencsés ragu, végül a tetejére pakoljuk a kiolvasztott zöldbabot. A vegafölt kikeverjük, hogy kicsit kenhetőbb állaga legyen és lekenjük vele a rakottas tetejét. 180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük.

- Elkészítési idő: 1 óra
- Sütési idő: 40 perc