Vega
Hozzávalók
- 1 kg krumpli
- 5 db tojás
- 3 ek zsemlemorzsa
A kolbász helyettesítésére
- 3 ek olaj
- 200 g füstölt tofu
- 100 g vöröshagyma
- só, bors
- 1 tk fokhagyma-granulátum
- 1 tk pirospaprika
- 1 tk füstölt pirospaprika
- ½ tk őrölt kömény
- 1 ek szójaszósz
- 1 tk 10%-os ecet
- 50 ml víz
A besameles mártáshoz
- 30 g vaj
- 1 ek finomliszt
- 350 ml tej
- só, bors
- 0.25 db szerecsendió
- 150 g tejföl
Hozzávalók
- 1 kg krumpli
- 5 db tojás
- 3 ek zsemlemorzsa
A kolbász helyettesítésére
- 3 ek olaj
- 200 g füstölt tofu
- 100 g vöröshagyma
- só, bors
- 1 tk fokhagyma-granulátum
- 1 tk pirospaprika
- 1 tk füstölt pirospaprika
- ½ tk őrölt kömény
- 1 ek szójaszósz
- 1 tk 10%-os ecet
- 50 ml víz
A besameles mártáshoz
- 30 g vaj
- 1 ek finomliszt
- 350 ml tej
- só, bors
- 0.25 db szerecsendió
- 150 g tejföl
A vega rakott krumplihoz a tisztított krumplit 2-3 mm vastagra szeleteljük, lobogó, sós vízbe dobjuk 3-4 percre, majd leszűrjük.
A tojásokat bő vízben 10 perc alatt megfőzzük, kihűtjük, megpucoljuk és felszeleteljük.
A tofut összemorzsoljuk a kezünkkel, és egy serpenyőben elkezdjük lepirítani az olajon, a finomra vágott hagymával együtt. Közben sózzuk, borsozzuk. Ha egy kis színt kapott, megszórjuk a fűszerekkel, elkavarjuk, ráöntjük a szójaszószt, az ecetet és a vizet, és ha felforrt, elzárjuk.
A besamelhez a felolvasztott vajon kicsit lepirítjuk a lisztet, felöntjük a tejjel, csomómentesre főzzük, fűszerezzük és belekeverjük a tejfölt, majd elzárjuk.
A tepsi aljára pakoljuk a krumpli harmadát, megsózzuk, rárakjuk a tofu és a tojás felét, erre jöhet a besamel negyede, majd egy újabb réteg krumplit, amit megsózunk, a maradék tofu és tojás, a besamel negyede, majd a maradék krumpli, a maradék besamel és végül a zsemlemorzsa. 180 fokra előmelegített sütőben 40-50 perc alatt megsütjük. Savanyúsággal a legjobb!
- Elkészítési idő: 40 perc
- Sütési idő: 40-50 perc
Ha tetszett a vega rakott krumpli receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!