Street Kitchen

Vegánsajtosbrokkolikrémleves

Vegán sajtos brokkolikrémleves

Hozzávalók
2 ek
olívaolaj
1 fej
hagyma
(kisebb)
só, bors
1 szál
répa
(kisebb)
0.5 szál
zellerszár
2 gerezd
fokhagyma
1 fej
brokkoli
7 - 800 ml
zöldségalaplé
1 ek
sörélesztőpehely
100 ml
kesudiótej
3 - 4 csepp
citromlé
A tálaláshoz
4 ek
pirított, szeletelt mandula

Elkészítés

Az olívaolajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát. Sózzuk, borsozzuk, rárakjuk az kis kockákra vágott répát, zellert és fokhagymát, és kicsit lepirítjuk. A brokkolit kis darabokra vágjuk a szárával együtt, majd ezt is belerakjuk. Elkeverjük, és felöntjük az alaplével. Felforraljuk, majd addig rotyogtatjuk, amíg a brokkoli meg nem puhul. 

Leturmixoljuk, hozzáadjuk a sörélesztőpelyhet, a kesutejet és a citromlevet, és pirított mandulával megszórva tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

Ha tejtermékmentesen akartok egy igazán krémes, sajtos ízű brokkolikrémlevest, akkor most megmutatom, hogy hogyan kell: a 2 kulcsfontosságú összetevő a a sörélesztőpehely és a kesudiótej.

pictogram

Vega

pictogram

Gluténmentes

pictogram

Vegán

Hozzávalók

4 főre
2 ek
olívaolaj
1 fej
hagyma
(kisebb)
só, bors
1 szál
répa
(kisebb)
0.5 szál
zellerszár
2 gerezd
fokhagyma
1 fej
brokkoli
7 - 800 ml
zöldségalaplé
1 ek
sörélesztőpehely
100 ml
kesudiótej
3 - 4 csepp
citromlé
A tálaláshoz
4 ek
pirított, szeletelt mandula

Az olívaolajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát. Sózzuk, borsozzuk, rárakjuk az kis kockákra vágott répát, zellert és fokhagymát, és kicsit lepirítjuk. A brokkolit kis darabokra vágjuk a szárával együtt, majd ezt is belerakjuk. Elkeverjük, és felöntjük az alaplével. Felforraljuk, majd addig rotyogtatjuk, amíg a brokkoli meg nem puhul. 

Leturmixoljuk, hozzáadjuk a sörélesztőpelyhet, a kesutejet és a citromlevet, és pirított mandulával megszórva tálaljuk.

Ha tetszett a Vegán sajtos brokkolikrémleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept