Vegán receptek

Vegántejberizstorta

Vegán tejberizstorta

Hozzávalók
200
rizottó rizs
800 ml
kókusztej
200 ml
víz
150 g
cukor
1 csipet
1 ek
vaníliaaroma
1 csipet
fahéj
2 ek
liszt
2 db
banán
Az eperraguhoz
200 g
fagyasztott eper
1 tk
friss citromlé
4 ek
cukor
40 ml
víz
1 tk
keményítő

Elkészítés

A vegán tejberizstorta elkészítése gyerekjáték! A liszt és a banán kivételével krémes tejberizst főzünk az alapanyagokból 10-15 perc alatt, majd hagyjuk kicsit hűlni. A banánt egy aprítógépben lepürésítjük a liszttel, és a még meleg tejberizshez adjuk. Tortaformába öntjük a masszát, majd 170 fokra előmelegített sütőben. Légkeverésen, 50-55 perc alatt megsütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd mehet a hűtőbe legalább 6 órára. Ez azért kell, mert az egész szuperkrémes, és akkor jól szeletelhető, ha áll egy kicsit.

Az eperraguhoz az epret, a citromlevet a cukrot és a vizet felforraljuk, majd áttörjük egy villával. A keményítőt egy kevés vízzel kikeverjük, és besűrítjük vele a ragut. Hagyjuk kihűlni, majd a tortára kanalazzuk, és felszeletelve tálaljuk.

vegan-tejberizs-torta

Elkészítési idő: 60 perc + 6 óra hűtés

Még több vegán édesség:

Vegán fánk

Mogyorókrém vegán verzióban

Vegán túrógombóc

www.streetkitchen.hu

Ha ti sem akartok lemondani vegánként a krémes tejberizstortáról, akkor most nektek hoztam egy receptet. Eperraguval készítettem, de lekvárral is tök jó.

pictogram

Vegán

Hozzávalók

1 22 cm átmérőjű tortaformához
200
rizottó rizs
800 ml
kókusztej
200 ml
víz
150 g
cukor
1 csipet
1 ek
vaníliaaroma
1 csipet
fahéj
2 ek
liszt
2 db
banán
Az eperraguhoz
200 g
fagyasztott eper
1 tk
friss citromlé
4 ek
cukor
40 ml
víz
1 tk
keményítő

A vegán tejberizstorta elkészítése gyerekjáték! A liszt és a banán kivételével krémes tejberizst főzünk az alapanyagokból 10-15 perc alatt, majd hagyjuk kicsit hűlni. A banánt egy aprítógépben lepürésítjük a liszttel, és a még meleg tejberizshez adjuk. Tortaformába öntjük a masszát, majd 170 fokra előmelegített sütőben. Légkeverésen, 50-55 perc alatt megsütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd mehet a hűtőbe legalább 6 órára. Ez azért kell, mert az egész szuperkrémes, és akkor jól szeletelhető, ha áll egy kicsit.

Az eperraguhoz az epret, a citromlevet a cukrot és a vizet felforraljuk, majd áttörjük egy villával. A keményítőt egy kevés vízzel kikeverjük, és besűrítjük vele a ragut. Hagyjuk kihűlni, majd a tortára kanalazzuk, és felszeletelve tálaljuk.

vegan-tejberizs-torta

Elkészítési idő: 60 perc + 6 óra hűtés

Még több vegán édesség:

Vegán fánk

Mogyorókrém vegán verzióban

Vegán túrógombóc

Ha tetszett a Vegán tejberizstorta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept