Street Kitchen

Vörösáfonyásgesztenyekrémmeltöltöttpulykamell

Vörösáfonyás gesztenyekrémmel töltött pulykamell

Hozzávalók
A töltött pulykamellhez
400 g
pulykamell (egy darabban)
5 ek
aszalt vörösáfonya
200 ml
fehérbor
200 g
főtt gesztenye
1 tk
kakukkfű
1 gerezd
fokhagyma
só, bors
2 ek
olívaolaj
A tormás krumplipüréhez
500 g
burgonya
3 ek
majonézes torma
30 g
vaj

Elkészítés

A töltött pulykamell elkészítéséhez először az áfonyát beáztatjuk a fehérborba kb. fél órára. A pulykamellet középen elfelezzük, de csak annyira vágjuk be, hogy ki lehessen klopfolni. Szétterítjük, folpackkal letakarjuk és kilapítjuk kb. 2 cm vastagra. Az áfonyát leszűrjük és egy aprítógépbe rakjuk a fokhagymával, gesztenyével és kakukkfűvel együtt, sózzuk, borsozzuk és 1 evőkanál olívaolajjal lezúzzuk.

A kiterített pulykamellet sózzuk, borsozzuk és rákenjük a gesztenyemasszát, úgy, hogy kb. 2 cm maradjon üresen a szélén. Feltekerjük és a roládot is betekerjük alufóliába úgy, hogy összecsavarjuk a végeit, mint egy szaloncukrot. Egy tepsire rakjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 1 órán át sütjük, majd levesszük a fóliát, megkenjük olívaolajjal és további 10-15 percig sütjük 200 fokon. A krumplit felkockázzuk és sós vízben puhára főzzük. Áttörjük, összekeverjük a vajjal és a majonézes tormával. A felszeletelt húst a tormás krumplipürével tálaljuk.

[caption id="" align="alignnone" width="1620"]

vörösáfonyás gesztenyekrémmel töltött pulykamell
Vörösáfonyás gesztenyekrémmel töltött pulykamell[/caption]

Ezek is érdekelhetnek:

Gesztenyével töltött húsgolyó áfonyamártással

Diós, fetával töltött pulykacomb

www.streetkitchen.hu

A pulykamell alapvetően nem egy izgi húsféle, viszont ha megtöltitek, csináltok hozzá egy ütős mártást, akkor simán lehet akár ünnepi étel is belőle :) Ez a recept is ilyen, rengeteg gesztenyével töltve.

Hozzávalók

4 főre
A töltött pulykamellhez
400 g
pulykamell (egy darabban)
5 ek
aszalt vörösáfonya
200 ml
fehérbor
200 g
főtt gesztenye
1 tk
kakukkfű
1 gerezd
fokhagyma
só, bors
2 ek
olívaolaj
A tormás krumplipüréhez
500 g
burgonya
3 ek
majonézes torma
30 g
vaj

A töltött pulykamell elkészítéséhez először az áfonyát beáztatjuk a fehérborba kb. fél órára. A pulykamellet középen elfelezzük, de csak annyira vágjuk be, hogy ki lehessen klopfolni. Szétterítjük, folpackkal letakarjuk és kilapítjuk kb. 2 cm vastagra. Az áfonyát leszűrjük és egy aprítógépbe rakjuk a fokhagymával, gesztenyével és kakukkfűvel együtt, sózzuk, borsozzuk és 1 evőkanál olívaolajjal lezúzzuk.

A kiterített pulykamellet sózzuk, borsozzuk és rákenjük a gesztenyemasszát, úgy, hogy kb. 2 cm maradjon üresen a szélén. Feltekerjük és a roládot is betekerjük alufóliába úgy, hogy összecsavarjuk a végeit, mint egy szaloncukrot. Egy tepsire rakjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 1 órán át sütjük, majd levesszük a fóliát, megkenjük olívaolajjal és további 10-15 percig sütjük 200 fokon. A krumplit felkockázzuk és sós vízben puhára főzzük. Áttörjük, összekeverjük a vajjal és a majonézes tormával. A felszeletelt húst a tormás krumplipürével tálaljuk.

[caption id="" align="alignnone" width="1620"]

vörösáfonyás gesztenyekrémmel töltött pulykamell
Vörösáfonyás gesztenyekrémmel töltött pulykamell[/caption]

Ezek is érdekelhetnek:

Gesztenyével töltött húsgolyó áfonyamártással

Diós, fetával töltött pulykacomb

Ha tetszett a Vörösáfonyás gesztenyekrémmel töltött pulykamell receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept