A zabos sült almához az almákat egy karalábévájó segítségével üregesre vágjuk. Ez annyit tesz, hogy szép apránként egy mélyedést vágunk az almákba, később ide kerül majd a töltelék. Az almákat egy tepsibe rakjuk, és betoljuk a 190 fokra előmelegített sütőbe, mérettől függően 12-15 percre.
A zabpelyhet, a fehérjeport és a sót összekeverjük egy kisebb tálban. A tojásfehérjéket egy habverővel, magas fokozaton kemény habbá verjük, majd óvatosan összekeverjük a zabpelyhes résszel. Ezt a tölteléket végül beletöltjük az elősütött almák belsejébe, megszórjuk a tökmaggal, majd visszarakjuk őket a sütőbe 12-15 percre. Az időtartam attól függ, hogy mennyire vékony falat hagytunk az almáknak.
Mikor megsültek az almák, megszórjuk a tetejüket egy kis fahéjjal. A joghurtot elkeverjük az édesítőszerrel és a citromhéjjal, majd ezzel tálaljuk az almákat.

Előkészítési idő: 15 perc
Sütési idő: 15 perc
Összesen: 30 perc
Még több alma:
Tökéletes pulled pork almás coleslaw salátával
Grillsajtos szendvics almás coleslaw salátával
Fahéjas-almás joghurttorta