Gyors tészták

Zé-félemilánóimakaróni

Zé-féle milánói makaróni

Hozzávalók
200 g
makaróni tészta
só, bors
200 g
csiperkegomba
2 ek
olívaolaj
0.5 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
100 g
pulykamellsonka
200 ml
passata
1 mk
morzsolt oregánó
1 csipet
kristálycukor
100 g
trappista sajt

Elkészítés

A milánói makaróni recept első lépéseként egy lábasban bő, forrásban lévő sós vízben elkezdjük kifőzni a tésztát.

Egy forró, száraz serpenyőben lepirítjuk a vékonyra szeletelt gombát, hozzáadjuk az olajat, majd jöhet rá a finomra vágott hagyma és a vékonyra szeletelt fokhagyma. Ha kicsit már lepirult, akkor mehet rá a csíkokra vágott sonka. 

Ha a sonka is kapott egy kis színt, akkor hozzáöntjük a passatát. Sózzuk, borsozzuk és oregánóval és egy kevés cukorral ízesítjük. Adunk hozzá pár kanál tésztafőzővizet, majd összeforgatjuk az al dentére főzött tésztával.

Reszelt sajttal tálaljuk a legfinomabb milánói makarónit.

Gyors milánói makaróni recept, milanoi makaroni, eredeti milánói makaróni, milánói recept, retro milánói makaróni
Zé-féle milánói makaróni (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc

Minden bizonnyal a gyors milánói makaróni a legnépszerűbb a makarónis kaják közül. Pedig, ha tudnátok, még hány tuti változat létezik! Jöjjön pár, ami biztos, hogy tetszeni fog:

Puttanesca makaróni, avagy a szardellás változat

Húsos makaróni jó sok darált hússal

Zöldséges-sajtos makaróni, ha inkább kihagynád a húst

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

El se tudom képzelni, hogy létezik olyan, aki életében legalább egyszer nem evett milánóit! Igazi klasszikus retró kaja, gyerekkorunk kedvence. Nincs köze az olaszokhoz, de így is nagyon tuti!

Hozzávalók

2 főre
200 g
makaróni tészta
só, bors
200 g
csiperkegomba
2 ek
olívaolaj
0.5 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
100 g
pulykamellsonka
200 ml
passata
1 mk
morzsolt oregánó
1 csipet
kristálycukor
100 g
trappista sajt

A milánói makaróni recept első lépéseként egy lábasban bő, forrásban lévő sós vízben elkezdjük kifőzni a tésztát.

Egy forró, száraz serpenyőben lepirítjuk a vékonyra szeletelt gombát, hozzáadjuk az olajat, majd jöhet rá a finomra vágott hagyma és a vékonyra szeletelt fokhagyma. Ha kicsit már lepirult, akkor mehet rá a csíkokra vágott sonka. 

Ha a sonka is kapott egy kis színt, akkor hozzáöntjük a passatát. Sózzuk, borsozzuk és oregánóval és egy kevés cukorral ízesítjük. Adunk hozzá pár kanál tésztafőzővizet, majd összeforgatjuk az al dentére főzött tésztával.

Reszelt sajttal tálaljuk a legfinomabb milánói makarónit.

Gyors milánói makaróni recept, milanoi makaroni, eredeti milánói makaróni, milánói recept, retro milánói makaróni
Zé-féle milánói makaróni (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc

Minden bizonnyal a gyors milánói makaróni a legnépszerűbb a makarónis kaják közül. Pedig, ha tudnátok, még hány tuti változat létezik! Jöjjön pár, ami biztos, hogy tetszeni fog:

Puttanesca makaróni, avagy a szardellás változat

Húsos makaróni jó sok darált hússal

Zöldséges-sajtos makaróni, ha inkább kihagynád a húst

Ha tetszett a Zé-féle milánói makaróni receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept