Street Kitchen

Zöldséges-tojásoslepény

Zöldséges-tojásos lepény

Hozzávalók
1 fej
hagyma
(kb. 150 g)
2 gerezd
fokhagyma
350 g
édesburgonya
só, bors
szerecsendió
2 ek
olaj
250 g
brokkoli
1 csomag
élesztős leveles tészta
(400 g-os kiszerelés)
100 g
tejföl
1 mk
fokhagymapor
1 marék
fagyasztott zöldborsó
(kb. 80 g)
2 - 3 db
tojás
1 csipet
füstölt paprika
0.25 csokor
petrezselyem

Elkészítés

Az egyszerűen elkészíthető recept első lépéseként a zöldséges-tojásos lepény töltelékét készítjük el. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, és egy tepsire szórjuk. Az édesburgonyát kicsi, kb. 1 cm-es kockákra vágjuk, és összekeverjük a hagymával. Sózzuk, borsozzuk, és mehet rá egy kevés szerecsendió is. Az egészet összeforgatjuk 2 evőkanál olajjal, és betoljuk a 190 fokra előmelegített sütőbe 10 percre, majd hozzádobjuk a kicsi rózsáira szedett brokkolit is, és további 5-10 percig sütjük.

A leveles tésztát kihajtogatjuk, és a széleit 1 cm-nyi részen feltekerjük. A tejfölt elkeverjük a fokhagymaporral, és megtöltjük vele a mélyedést. Rádobjuk a zöldségeket, a zöldborsót, ráütünk 2-3 db tojást, majd betoljuk további kb. 15 percre a sütőbe. Mikor megsült a tojás és a tészta is, kivesszük a sütőből, és megszórjuk a pirospaprikával, valamint az apróra vágott petrezselyemmel.

Zöldséges-tojásos lepény
Zöldséges-tojásos lepény
  • Előkészítés: 10 perc 
  • Sütés: 40 perc
  • Összesen: 50 perc

Még több maradékmentő recept egyszerűen:

Panzanella, avagy maradékmentő kenyérsaláta

Sonkás tészta, a legjobb maradékmentő kaja

www.streetkitchen.hu

Ha maradt meg egy kevés édesburgonyátok, vagy egy fél fej brokkolitok, vagy a fagyasztott zöldborsót nem használtátok fel végül a levesbe, akkor itt ez a recept! Nagyon finom és pikk-pakk elkészül. ;)

pictogram

Vega

Hozzávalók

4 főre
1 fej
hagyma
(kb. 150 g)
2 gerezd
fokhagyma
350 g
édesburgonya
só, bors
szerecsendió
2 ek
olaj
250 g
brokkoli
1 csomag
élesztős leveles tészta
(400 g-os kiszerelés)
100 g
tejföl
1 mk
fokhagymapor
1 marék
fagyasztott zöldborsó
(kb. 80 g)
2 - 3 db
tojás
1 csipet
füstölt paprika
0.25 csokor
petrezselyem

Az egyszerűen elkészíthető recept első lépéseként a zöldséges-tojásos lepény töltelékét készítjük el. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, és egy tepsire szórjuk. Az édesburgonyát kicsi, kb. 1 cm-es kockákra vágjuk, és összekeverjük a hagymával. Sózzuk, borsozzuk, és mehet rá egy kevés szerecsendió is. Az egészet összeforgatjuk 2 evőkanál olajjal, és betoljuk a 190 fokra előmelegített sütőbe 10 percre, majd hozzádobjuk a kicsi rózsáira szedett brokkolit is, és további 5-10 percig sütjük.

A leveles tésztát kihajtogatjuk, és a széleit 1 cm-nyi részen feltekerjük. A tejfölt elkeverjük a fokhagymaporral, és megtöltjük vele a mélyedést. Rádobjuk a zöldségeket, a zöldborsót, ráütünk 2-3 db tojást, majd betoljuk további kb. 15 percre a sütőbe. Mikor megsült a tojás és a tészta is, kivesszük a sütőből, és megszórjuk a pirospaprikával, valamint az apróra vágott petrezselyemmel.

Zöldséges-tojásos lepény
Zöldséges-tojásos lepény
  • Előkészítés: 10 perc 
  • Sütés: 40 perc
  • Összesen: 50 perc

Még több maradékmentő recept egyszerűen:

Panzanella, avagy maradékmentő kenyérsaláta

Sonkás tészta, a legjobb maradékmentő kaja

Ha tetszett a Zöldséges-tojásos lepény receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept