Hozzávalók
- 1 db kígyóuborka
- 1 db cukkini
- ½ fej patisszon
- 200 g görögdinnye
- 115 g parenyica sajt (füstölt vagy sima)
- 2 ek tökmag
A dresszinghez:
- 3 ek fehérborecet
- 1 tk méz
- só, bors
- 3 ek olívaolaj
Hozzávalók
- 1 db kígyóuborka
- 1 db cukkini
- ½ fej patisszon
- 200 g görögdinnye
- 115 g parenyica sajt (füstölt vagy sima)
- 2 ek tökmag
A dresszinghez:
- 3 ek fehérborecet
- 1 tk méz
- só, bors
- 3 ek olívaolaj
Az uborkát elfelezzük, kikaparjuk a magokat és felszeleteljük. A cukkinit zöldséghámozóval vékony szalagokra vágjuk, amíg el nem érjük a magokat. A patisszont és a dinnyét is megpucoljuk és nagyon vékony szeletekre a dinnyét pedig kis kockákra felvágjuk. A parenyica sajtot vékonyan felszeleteljük és kis “spagetti” alakú darabokra szedjük szét.
A dresszing hozzávalóit egy nagy tálban összekeverjük, beledobjuk a megtisztított zöldségeket és 15 percig hagyjuk benne állni. A tökmagot egy serpenyőben megpirítjuk. Ezzel szórjuk meg a pácolt zöldségeket és rádobjuk a sajtot.
Ha tetszett a töksaláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!