Hirdetés

A nyár sztárja ez a töksaláta!

Hozzávalók

2
főre
1 kígyóuborka
1 cukkini
½ fej patisszon
200 g görögdinnye
115 g parenyica sajt (füstölt vagy sima)
2 ek tökmag

A dresszinghez:

3 ek fehérborecet
1 tk méz
só, bors
3 ek olívaolaj
Hirdetés

A nyár sztárja ez a töksaláta!

Egy igazi TÖKös sali recept: fogjátok az összes kertben is fellelhető tökfélét, vágjátok tetszőleges alakúra, pácoljátok be egy könnyű dresszingbe és dobjatok rá egy kis görögdinnyét és tökmagot! Mutatjuk hogyan! :D Tökéletes egy szelet grillezett hús mellé vagy akár magában is! :P
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
1 kígyóuborka
1 cukkini
½ fej patisszon
200 g görögdinnye
115 g parenyica sajt (füstölt vagy sima)
2 ek tökmag

A dresszinghez:

3 ek fehérborecet
1 tk méz
só, bors
3 ek olívaolaj

Az uborkát elfelezzük, kikaparjuk a magokat és felszeleteljük. A cukkinit zöldséghámozóval vékony szalagokra vágjuk, amíg el nem érjük a magokat. A patisszont és a dinnyét is megpucoljuk és nagyon vékony szeletekre a dinnyét pedig kis kockákra felvágjuk. A parenyica sajtot vékonyan felszeleteljük és kis “spagetti” alakú darabokra szedjük szét.

A dresszing hozzávalóit egy nagy tálban összekeverjük, beledobjuk a megtisztított zöldségeket és 15 percig hagyjuk benne állni.  A tökmagot egy serpenyőben megpirítjuk. Ezzel szórjuk meg a pácolt zöldségeket és rádobjuk a sajtot.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások