Hirdetés

Almás-lencsés quinoasaláta

Hozzávalók

2 - 3
főre
+

A salátához

1 marék quinoa
1 db alma (nagyobb)
1 nagy marék pirított mogyoró
1 marék mazsola
1 konzerv lencse

Az öntethez

50 ml olívaolaj
1 mk citromlé
só, bors
1 mk dijoni mustár
1 tk almaecet
1 tk méz
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Almás-lencsés quinoasaláta

A gyümölcsöket és a zöldségeket simán össze lehet engedni, mert nagyon jó dolgok születhetnek belőle. Pl. ez a saláta, ami nagyon gyorsan összedobható. Persze más hüvelyeseket is használhattok hozzá, vagy quinoa helyett bulgurral is tökéletes lesz. ;)
Kipróbáltam, jóóó lett!
6
Hirdetés

Hozzávalók

2 - 3
főre
+

A salátához

1 marék quinoa
1 db alma (nagyobb)
1 nagy marék pirított mogyoró
1 marék mazsola
1 konzerv lencse

Az öntethez

50 ml olívaolaj
1 mk citromlé
só, bors
1 mk dijoni mustár
1 tk almaecet
1 tk méz
Bevásárlólistához adom

A quinoát kissé lepirítjuk, majd felöntjük bővebb vízzel, puhára főzzük, végül leszűrjük. Az almát jól megmossuk, kivágjuk a magházát, kisebb kockákra vágjuk, majd összekeverjük a megfőtt quinoával, pirított mogyoróval, mazsolával és a lecsepegtetett lencsével. Az öntet hozzávalóit is összekeverjük, összeforgatjuk a salátával, és berakjuk pár órára a hűtőbe.

Ha tetszett az almás-lencsés quinoasaláta receptje, csekkoljátok a videóinkat is, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások