Hozzávalók
A salátához
- 1 marék quinoa
- 1 db alma (nagyobb)
- 1 nagy marék pirított mogyoró
- 1 marék mazsola
- 1 konzerv lencse
Az öntethez
- 50 ml olívaolaj
- 1 mk citromlé
- só, bors
- 1 mk dijoni mustár
- 1 tk almaecet
- 1 tk méz
Almás-lencsés quinoasaláta
Hozzávalók
A salátához
- 1 marék quinoa
- 1 db alma (nagyobb)
- 1 nagy marék pirított mogyoró
- 1 marék mazsola
- 1 konzerv lencse
Az öntethez
- 50 ml olívaolaj
- 1 mk citromlé
- só, bors
- 1 mk dijoni mustár
- 1 tk almaecet
- 1 tk méz
A quinoát kissé lepirítjuk, majd felöntjük bővebb vízzel, puhára főzzük, végül leszűrjük. Az almát jól megmossuk, kivágjuk a magházát, kisebb kockákra vágjuk, majd összekeverjük a megfőtt quinoával, pirított mogyoróval, mazsolával és a lecsepegtetett lencsével. Az öntet hozzávalóit is összekeverjük, összeforgatjuk a salátával, és berakjuk pár órára a hűtőbe.
Ha tetszett az almás-lencsés quinoasaláta receptje, csekkoljátok a videóinkat is, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!