Hozzávalók
A majonézhez
- 4 db tojás sárgája
- 5 dl napraforgóolaj
- 2 tk mustár
- ½ db citrom leve
- 3 ek tejföl
- 1 tk kristálycukor
- só, bors
A franciasalátához
- 200 g sárgarépa
- 200 g zöldborsó
- 100 g alma
- 100 g krumpli
- 150 g csemege uborka
A kaszinótojáshoz
- 5 db főtt tojás
- 150 g főtt, áttört és kihűlt krumpli
- 50 g lágy vaj
- 1 dl víz
- 2 tk zselatin
- só, bors, szerecsendió
Hozzávalók
A majonézhez
- 4 db tojás sárgája
- 5 dl napraforgóolaj
- 2 tk mustár
- ½ db citrom leve
- 3 ek tejföl
- 1 tk kristálycukor
- só, bors
A franciasalátához
- 200 g sárgarépa
- 200 g zöldborsó
- 100 g alma
- 100 g krumpli
- 150 g csemege uborka
A kaszinótojáshoz
- 5 db főtt tojás
- 150 g főtt, áttört és kihűlt krumpli
- 50 g lágy vaj
- 1 dl víz
- 2 tk zselatin
- só, bors, szerecsendió
A főtt tojásokat félbevágjuk és a sárgájukat egy tálba tesszük, amiket egy villával összenyomkodunk. Habosra kikeverjük a puha vajjal, majd hozzáadunk 3 evőkanállal a megmaradt majonézből. Ezután jöhet a tört krumplit, majd sózzuk, borsozzuk és egy kis frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük. Habosra keverjük, és egy habzsákba töltjük. A tojásokra nyomunk bőven a habzsákba töltött krémből, a maradék krémből pedig 10 db kis kupacot nyomunk egy sütőpapírral bélelt tepsire, amire ráborítjuk a megtöltött tojásokat. Meleg vízben feloldjuk a zselatint és a megmaradt tejfölös majonézhez öntjük, és elkeverjük. Szépen leöntjük a tojásokat vele és hűtőben hagyjuk megszilárdulni. Egy kidekorált tálra kanalazzuk a francia salátát és annak a tetejére pakoljuk a kaszinótojásokat.
Ha tetszett ez a kaszinótojás recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!