Hozzávalók
A salátához
- fél db görögdinnye (tisztítva kb. 600 g)
- fél db sárgadinnye (tisztítva kb. 400 g)
- 2 db őszibarack (kb. 120 g)
- só, bors
- 3 ág rozmaring
- 2 ek méz
- 2 ek olívaolaj
- 2 ek balzsamecet
A tálaláshoz
- 2 db burrata vagy bivalymozzarella (120 g-os kiszerelés)
- 50 g pirított dióbél
- 2 ág rozmaring
- 1 ek méz
- 1 ek olívaolaj
Hozzávalók
A salátához
- fél db görögdinnye (tisztítva kb. 600 g)
- fél db sárgadinnye (tisztítva kb. 400 g)
- 2 db őszibarack (kb. 120 g)
- só, bors
- 3 ág rozmaring
- 2 ek méz
- 2 ek olívaolaj
- 2 ek balzsamecet
A tálaláshoz
- 2 db burrata vagy bivalymozzarella (120 g-os kiszerelés)
- 50 g pirított dióbél
- 2 ág rozmaring
- 1 ek méz
- 1 ek olívaolaj
A mozzarellás dinnyesaláta elkészítéséhez a megtisztított dinnyéket és a barackot hasonló méretű, 3-4 cm-es darabokra vágjuk, és egy keverőtálba tesszük. Ha a dinnyének nagyok a magjai, kimagozzuk. Megszórjuk sóval, borssal, az aprított rozmaringgal, meglocsoljuk a mézzel, olívaolajjal és a balzsamecettel, majd lefedjük, és hűtőbe tesszük legalább 2 órára. Ezzel a gyümölcsöket marináljuk, levet engednek, ami tulajdonképpen a saláta dresszingjévé válik. A mozzarellát törlőpapíron leszárítjuk. Összeállításkor egy tálra szedjük a salátát, megszórjuk a kissé összetört dióval, a tépkedett sajttal, és a letépett rozmaringlevelekkel. Meglocsoljuk a képződött dresszinggel, és némi mézzel, valamint olívaolajjal fényesítjük.
- Elkészítési idő: kb. 20 perc
- Pihentetés: kb. 2 óra
Ha tetszett a mozzarellás dinnyesaláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Egy friss sali mindig jó választás ebédre vagy vacsorára. Az oldalon rengeteg receptet találtok, vega húsos vagy épp halas verzióban is! Ezeket mindenképp kóstoljátok meg:
Kínai csípős-fekete szezámos káposztasaláta