Hozzávalók
- 15 g fenyőmag
- 1 óriás csokor friss bazsalikom
- 1 gerezd fokhagyma
- 15 g parmezán
- só, bors
- 5 ek nem extra szűz olívaolaj
Hozzávalók
- 15 g fenyőmag
- 1 óriás csokor friss bazsalikom
- 1 gerezd fokhagyma
- 15 g parmezán
- só, bors
- 5 ek nem extra szűz olívaolaj
Legtöbbször azért nem extra szűz olajat használnak hozzá az olaszok, mert annak az olajnak tényleg nagyon erőteljes íze van, ami elnyomhatja a bazsalikomot. De ha nektek csak olyan van otthon, az is jó, csak használjatok kevesebbet. 🙂
Az alap pesztó elkészítése végtelenül egyszerű. A fenyőmagot száraz serpenyőben lepirítjuk, hagyjuk kihűlni. A bazsalikom leveleit letépkedjük. Egy aprítógépbe dobjuk a fokhagymát, a fenyőmagot és a parmezánt, sózzuk, borsozzuk, kicsit lezúzzuk, majd mehet bele a bazsalikomlevél és az olívaolaj. Üvegben, egy kevés olajjal a tetején hetekig eláll hűtőben.
Ha tetszett az alap pesztó receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!