Hozzávalók
- 3 db cukkini
- 1 db padlizsán
- 100 g csiperkegomba
- 2 - 3 ek olívaolaj
- 1 kis fej brokkoli
- 300 g csuszatészta
- 200 g reszelt mozzarella sajt
A mártáshoz
- 3 ek vaj
- 3 ek liszt
- 750 ml tej
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- szerecsendió
- 4 ek zöld pesztó
- 1 csokor bazsalikom
Hozzávalók
- 3 db cukkini
- 1 db padlizsán
- 100 g csiperkegomba
- 2 - 3 ek olívaolaj
- 1 kis fej brokkoli
- 300 g csuszatészta
- 200 g reszelt mozzarella sajt
A mártáshoz
- 3 ek vaj
- 3 ek liszt
- 750 ml tej
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- szerecsendió
- 4 ek zöld pesztó
- 1 csokor bazsalikom
A cukkinit, a padlizsánt és a gombát szeletekre vágjuk, és kevés olajon előpirítjuk egy serpenyőben. A brokkolit rózsáira szedjük, és 2-3 percre lobogó, enyhén sós, forró vízbe dobjuk, majd leszűrjük.
A mártáshoz a vajat felmelegítjük, beleszórjuk a lisztet, elkeverjük, majd fokozatosan felöntjük a tejjel, közben csomómentesre keverjük a besamelt. Mehet bele só, bors, szerecsendió, és ha már besűrűsödött, akkor a pesztó is. A mártásból egy keveset elkenünk egy sütőtál alján, majd rétegezzük bele a nyers tésztát, a zöldségeket, a sajtot és a besamelt, addig, amíg minden elfogy. A tetejére kerüljön még egy réteg mártás és sajt is. Dobunk a tetejére pár bazsalikomlevelet, és mehet is a 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 30 percre, amíg aranyszínűre sül a sajt.
Ha tetszett a csuszatésztás-zöldséges lasagne receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!