Hirdetés
Bespájzolva

Csuszatésztás-zöldséges lasagne

Hozzávalók

3 - 4
főre
+
3 db cukkini
1 db padlizsán
100 g csiperkegomba
2 - 3 ek olívaolaj
1 kis fej brokkoli
300 g csuszatészta
200 g reszelt mozzarella sajt

A mártáshoz

3 ek vaj
3 ek liszt
750 ml tej
2 gerezd fokhagyma
só, bors
szerecsendió
4 ek zöld pesztó
1 csokor bazsalikom
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Csuszatésztás-zöldséges lasagne

Ha nincs otthon lasagnetésztátok, mégis ennétek egy jó lasagnét, ráadásul vegák is vagytok, akkor ez a ti receptetek lesz. Sok-sok zöldség, zöld pesztós besamel, sok sajt és zéró marhaság!
Kipróbáltam, jóóó lett!
7
Hirdetés

Hozzávalók

3 - 4
főre
+
3 db cukkini
1 db padlizsán
100 g csiperkegomba
2 - 3 ek olívaolaj
1 kis fej brokkoli
300 g csuszatészta
200 g reszelt mozzarella sajt

A mártáshoz

3 ek vaj
3 ek liszt
750 ml tej
2 gerezd fokhagyma
só, bors
szerecsendió
4 ek zöld pesztó
1 csokor bazsalikom
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A cukkinit, a padlizsánt és a gombát szeletekre vágjuk, és kevés olajon előpirítjuk egy serpenyőben. A brokkolit rózsáira szedjük, és 2-3 percre lobogó, enyhén sós, forró vízbe dobjuk, majd leszűrjük. 

A mártáshoz a vajat felmelegítjük, beleszórjuk a lisztet, elkeverjük, majd fokozatosan felöntjük a tejjel, közben csomómentesre keverjük a besamelt. Mehet bele só, bors, szerecsendió, és ha már besűrűsödött, akkor a pesztó is. A mártásból egy keveset elkenünk egy sütőtál alján, majd rétegezzük bele a nyers tésztát, a zöldségeket, a sajtot és a besamelt, addig, amíg minden elfogy. A tetejére kerüljön még egy réteg mártás és sajt is. Dobunk a tetejére pár bazsalikomlevelet, és mehet is a 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 30 percre, amíg aranyszínűre sül a sajt. 

Ha tetszett a csuszatésztás-zöldséges lasagne receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások