Hozzávalók
Az alsó. mandarinos réteghez
- 5 db mandarin
- 5 ek kristálycukor
- 1 tk vaj
A tésztához
- 80 g vaj
- 170 g barna cukor
- 2 db tojás
- 120 ml tej
- 1 csomag vaníliás cukor (10 g-os kiszerelés)
- 3 db mandarin leve
- 200 g finomliszt
- 1 csomag sütőpor (12 g-os kiszerelés)
- 1 csipet só
A tálaláshoz
- 1 ek porcukor
Hozzávalók
Az alsó. mandarinos réteghez
- 5 db mandarin
- 5 ek kristálycukor
- 1 tk vaj
A tésztához
- 80 g vaj
- 170 g barna cukor
- 2 db tojás
- 120 ml tej
- 1 csomag vaníliás cukor (10 g-os kiszerelés)
- 3 db mandarin leve
- 200 g finomliszt
- 1 csomag sütőpor (12 g-os kiszerelés)
- 1 csipet só
A tálaláshoz
- 1 ek porcukor
A fordított mandarinos torta alsó rétegéhez a mandarinokat alaposan megmossuk, majd felszeleteljük vékony szeletekre. A cukor felével megszórjuk a sütőpapírral bélelt tortaforma alsó részét, rárakjuk a mandarinszeleteket, majd mehet rá a többi cukor, és a puha vajat is „rátépkedjük”.
A tésztához a vajat habosra keverjük a barna cukorral, majd mehetnek bele a tojások, a tej, a vaníliás cukor, a mandarinok kifacsart leve, és a liszttel elkevert sütőpor és só keveréke is.
A tésztát simára keverjük, majd a mandarinok tetejére simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük kb. 30 perc alatt. Tűpróbával ellenőrizzük, megsült-e a süti, és ha nem ragad rá tészta, kivesszük a sütőből. Megvárjuk, amíg legalább langyosra hűl, ekkor lekapcsoljuk a tortaformát és megfordítjuk a sütinket, majd szeletelve, porcukorral megszórva tálaljuk.
- Elkészítési idő: 50 perc
Ha tetszett a fordított mandarinos torta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Nóri sütijeiben sosem csalódunk! Mutatunk még néhány receptet tőle, amik biztosan levesznek a lábadról:
Kávés-banános csokimousse-torta