Hozzávalók
- 30 g pirított hagyma
- 200 g darált marhahús
- só, bors
- 3 ek étolaj
- 4 szelet lapkasajt
- 4 db sima hamburgerzsemle
- 4 ek ketchup
- 2 db csemegeuborka
- 4 tk dijoni mustár
Házi gyorséttermi sajtburger
Hozzávalók
- 30 g pirított hagyma
- 200 g darált marhahús
- só, bors
- 3 ek étolaj
- 4 szelet lapkasajt
- 4 db sima hamburgerzsemle
- 4 ek ketchup
- 2 db csemegeuborka
- 4 tk dijoni mustár
A sajtburgerhez a pirított hagymát egy tálba rakjuk, majd felöntjük meleg vízzel, és hagyjuk állni kb. 5 percig, hogy megszívja magát és kicsit szottyos legyen. A marhahúst sózzuk, borsozzuk, majd 50 grammos pogácsákat formázunk belőle. A két tenyerünk között kilapítjuk, amennyire csak lehetséges, majd egy serpenyőben a forró olajon, oldalanként 2 percig sütjük. Kivesszük a húsokat egy tányérra, majd a tetejére rakjuk a lapkasajtokat, hogy picit ráolvadjon.
@streetkitchenhu Házi sajtburger 🍔 #cheeseburger #fyp #foryou #foryoupage #foodie #nekedbe #streetkitchen @adihorvat0 ♬ GET ON OUR LEVEL – Libra
A bucikat félbevágjuk, majd lepirítjuk őket egy száraz serpenyőben. A tetejüket megkenjük ketchuppal, megszórjuk a beáztatott, leszűrt hagymával, 2-3 karika csemegeuborkát is beledobunk, majd megkenjük az alját sárga mustárral, ráhelyezzük a húspogácsát, rajta a sajttal és összerakjuk a burgert. Ez a burger bárhogy is fogyasztjuk, visszaadja a gyorséttermi vibe-ot. Frissen, hidegen, felmelegítve, ki hogyan szereti a legjobban.
Elkészítési idő: 15-20 perc
Ha tetszett a házi gyorséttermi sajtburger receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!